Brezilya lideri Bolsonaro video çeken YouTuber'ı fiziksel müdahaleyle engellemeye çalıştı

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Brezilya'da bir ziyaret sırasında kendisini eleştiride bulunan ve görüntülerini çeken bir YouTuber'a fiziksel müdahalede bulunarak yakasını çekti. Başkan Bolsonaro, bu hareketi sonrasında halihazırda oy kaybı yaşamaya başladığı ülkesinde tepkiyle karşılaştı.

Aşırı sağcı kimliği ve ayrımcı açıklamalarıyla sık sık dünya gündemine damga vuran Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, bu sefer de kendisini görüntüleyen bir YouTuber'ı engelleme girişimiyle gündeme geldi.

CNN'in haberine göre, Bolsonaro, başkent Brasilia'da Planalto Sarayı yakınında destekçileriyle bir araya gelerek "selfie" çekti. Brezilya'da Bolsonaro'ya eleştirel videolarıyla tanınan YouTuber Wilker Leao da Bolsonaro'nun görüntülerini kaydedenler arasında yer aldı. Brezilyalı başkana parlamentodaki sağcı gruplarla ilgili sorular yönelten ünlü YouTuber ise Brezilya liderinin saldırısına uğradı.

YAKASINI ÇEKTİ

Brezilya'da haber kanalı Globo'nun yayınladığı görüntülerde, ünlü YouTuber'ın kendisini görüntülediğini fark eden Bolsonaro'nun el hareketiyle görüntü alınmasını engellemeye çalıştığı ve yakasını çektiği görüldü. YouTuber'ın Brezilya liderine "korkak" ve "serseri" şeklinde tepkiler verdiği, Bolsonaro'nun ise "Buraya gel, benimle konuşmak için buraya gel" diye seslendiği görüntülerde yer aldı.

Bolsonaro'nun bu hareketinin ardından Brezilya kamuoyunda başkana tepki yağdı. Devlet başkanı, ülkede bir süredir oy kaybı yaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN