Bu kez kuzeyde başladı: İspanya orman yangınlarının pençesinde

Bu kez kuzeyde başladı: İspanya orman yangınlarının pençesinde

İspanya’da her yıl meydana gelen feci yangınlar bu sene erken başladı. Geçtiğimiz hafta ülkenin doğusunda bulunan Valencia kenti ve çevresinde başlayan yangınlar kontrol altına alınırken, bu kez kuzeydeki Asturias bölgesinde başladı.

İspanyol yetkililer, Asturias bölgesindeki ormanlık alanda 29 Mart'ta başlayıp 121 noktada süren yangın nedeniyle 375 kişinin evlerinden tahliye edildiğini ve çok sayıda yolun trafiğe kapalı tutulduğunu duyurdu.

100 KİLOMETREYİ AŞAN RÜZGAR YANGINI KÖRÜKLÜYOR

İspanya'da geçtiğimiz hafta Valencia ve Katalonya bölgelerinde başlayan orman yangınları kontrol altına alınırken, son yangınların Asturias'ın yakınındaki Galisya bölgesine de sıçradığı bildirildi.

Asturias özerk yönetim hükümeti yetkilileri, asker, jandarma, itfaiye ve sivil korumadan oluşan 700'den fazla kişinin yangın söndürme çalışmalarına katıldığını açıkladı. Yüksek hava sıcaklığı ve saatteki hızı 100 kilometreyi geçen rüzgar sebebiyle alevlerin hızla yayıldığı belirtildi.

‘KASTEN YAPILDI’ İDDİASI

Asturias Valisi Delia Losa, yangınların "kasten” çıkartıldığıyla ilişkin çok ciddi delillerin bulunduğunu açıkladı. Çin'de resmi ziyarette olan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, çok dikkatli ve temkinli olmaları çağrısında bulunduğu Asturias halkı ile dayanışma içinde olduğunu ve gerekli tüm yardımların yapılacağını belirtti.

İspanya, 2022'de orman yangınlarında tarihinin en kötü yıllarından birini geçirmiş, 310 bin hektardan fazla alan yanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN