ABD’de iki noktayı birbirine bağlayan ve dünyanın su üzerindeki en uzun kesintisiz köprüsü olan Lake Pontchartrain Causeway, 38 kilometre uzunluğu ile sürücülere adeta korku yaşatıyor. Öyle ki birçok kişi bu köprünün sonunu görmeden geri dönmeyi tercih ediyor.
İki paralel köprüden oluşan ve New Orleans’ın 1940-50’li yıllardaki hızlı büyümesiyle artan ulaşım ihtiyacını çözmek için yapılan köprü, sadece 14 ayda tamamlanan ilk köprüsüyle mühendislik harikası olarak görülüyor. Ancak köprü zamanla ürkütücü atmosferiyle ön plana çıkmaya başladı.

KÖPRÜYÜ GEÇMEK 30 DAKİKA SÜRÜYOR
Dünyanın en korkutucu köprüsü olma özelliğine sahip olan Lake Pontchartrain Causeway’dan yıl boyunca 12 milyona yakın araç geçiş yapıyor. Mandeville yönündeki güney şeridi ücretli olarak kullanılıyor. Hava ve trafik koşulları uygun olduğunda köprüyü geçmek ise 30 dakika sürüyor.
Köprüden geçerken sürücülerin yaptıkları hatanın farkına varmaları veya korkudan dolayı ilerleyememeleri halinde geri dönüş yapmalarını sağlayan özel dönüş noktaları mevcut. Fakat bu alanlara bireysel erişim mümkün olmadığı için sürücüler sadece polis eşliğinde yönlendirilebiliyor.

KÖPRÜ ÜZERİNDE DEVAMLI DEVRİYE VE ACİL MÜDAHALE MEVCUT
Causeway polisi ile Motorist Assistance Patrol ekipleri köprüde devamlı devriye atarak kaza, yoğun sis gibi acil durumlarda müdahalede bulunuyor.
Fakat tüm güvenlik önlemlerine rağmen köprü, özellikle görüş mesafesinin azaldığı yerlerde sürücüler için ciddi bir stres unsuru olmaya devam ediyor.
Lake Pontchartrain Causeway, 2011 yılına kadar Guinness Rekorlar Kitabı'nda "dünyanın en uzun su üzerindeki köprüsü" unvanını taşıyordu.
Ancak Çin’de Qingdao Jiaozhou Körfezi Köprüsü'nün açılmasıyla Guinness, su üzerindeki köprüler için iki ayrı kategori oluşturdu. Buna göre Causeway, "en uzun kesintisiz su üzerindeki köprü" unvanını korurken, Çin'deki köprü "en uzun toplam uzunluğa sahip köprü" olarak kayda geçti.
