Bu yılki ilk iflas! Dev banka resmen kapatıldı: Onlarca şubesi vardı

Bu yılki ilk iflas! Dev banka resmen kapatıldı: Onlarca şubesi vardı

Küresel enflasyondan etkilenen binlerce işletmenin arasına bir yenisi eklendi. Bu yılki ilk iflas! O bankanın müşterileri yıkılacak! Onlarca şubesi olan dev banka resmen kapatıldı...

Philadelphia merkezli Republic First Bank, ABD'de bu yıl yaşanan ilk banka iflası olarak kayıtlara geçti. Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bankanın Pennsylvania Bankacılık ve Menkul Kıymetler Dairesi tarafından kapatıldığını ve varlıklarının büyük bir kısmının Fulton Bank tarafından satın alındığını duyurdu.

FDIC'in açıklamasına göre, Republic First Bank'ın müşterileri ve mevduatları koruma altına alındı. Bankanın neredeyse tüm mevduatları ve büyük bir kısmı varlıkları, müşterilerin mağduriyet yaşamaması amacıyla Fulton Bank tarafından devralındı. Bu süreçte bankanın mevcut müşterileri, hiçbir işlem yapmalarına gerek kalmadan doğrudan Fulton Bank müşterisi haline geldi.

resim-2024-04-27-092910116.png

MÜŞTERİLER İÇİN SORUN YOK

Republic First Bank'a ait New Jersey, Pensilvanya ve New York'ta bulunan toplam 32 şube, yeni sahibi Fulton Bank çatısı altında yeniden hizmete girecek. Bu geçiş sürecinin, müşteriler açısından sorunsuz bir şekilde yönetilmesi planlanıyor.

Republic First Bank'ın iflası, FDIC için önemli bir mali yük teşkil ediyor. Kurum, bankanın kapanması nedeniyle yaklaşık 667 milyon dolar maliyet öngörüyor. Bankanın 31 Ocak itibarıyla toplam varlıkları yaklaşık 6 milyar dolar, toplam mevduatları ise 4 milyar dolar civarında idi.

YENİ BİR DALGA YARATABİLİR Mİ?

FDIC ve Fulton Bank'ın hızlı müdahalesi, Republic First Bank'ın müşterilerini olası bir mağduriyetten korumayı amaçlıyor. Ancak bu iflas, finans sektöründeki istikrar ve güvenlik konularında yeniden değerlendirmeler yapılmasını gerekli kılıyor. Republic First Bank'ın kapatılması, sektördeki diğer bankalar için de uyarıcı bir işaret olarak kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN