Esenyurt doğal afetlere karşı bilinçleniyor

Esenyurt doğal afetlere karşı bilinçleniyor

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in öncülüğünde doğal afetlere karşı “sosyal bilinç” oluşturmak amacıyla hareket eden Esenyurt Belediyesi’nin; ilçedeki eğitim-öğretim kurumlarında verdiği deprem, yangın ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılmasını amaçlayan ‘Afet Bilinçlendirme Eğitimleri’ devam ediyor.

Esenyurt Belediyesi ilçe genelinde vatandaşları doğal afetlere karşı bilinçlendirme çalışmalarına hız kattı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in öncülüğünde doğal afetlere karşı “sosyal bilinç” oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitimlerle vatandaşlara deprem, yangın ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılması yönünde bilgiler anlatılıyor. Bu kapsamda çeşitli kurum ve kuruluşlarda eğitimlerini hızlandıran Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin (ESAK) son adresi ise KYK 1453 Kız Öğrenci Yurdu oldu. Burada verilen eğitimlerde olası bir afet durumunda ve sonrasında yapılması gerekenler öğrencilere anlatılırken, risklere karşı hayat kurtaran önemli bilgiler de gençlere aktarıldı.

Depremde ilk 72 saat çok önemli

Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nde (ESAK) görev alan uzman personelin verdiği Afet Bilinçlendirme Eğitimi’nde, afet öncesinde yapılması gerekenler ve planlamalar anlatıldı. Evde tehlike avının nasıl yapılacağı ve afet durumunda toplanma yerleri ile ilgili de bilgi veren uzmanlar; olası bir İstanbul depremi sırasında ilk 72 saatin çok önemli olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN