Range Rover almak hayalde kalmayacak! Elektrikli Range Rover kutuplara meydan okudu!

Range Rover almak hayalde kalmayacak! Elektrikli Range Rover kutuplara meydan okudu!

Herkesin hayalini süslediği Range Rover artık daha uygun fiyatlı olacak. - 40 santigrat derecede donmuş bir göl üzerinde ilerleyen elektrikli Range Rover görenleri büyüledi. Elektrikli Range Rover'dan ilk görüntüler geldi…

Kimsenin görmeye alışık olmadığı bu Range Rover herkesi hayran bıraktı. Kuzey Kutup Dairesi’nde yer alan donmuş bir göl üzerinde ilerleyen Range Rover Electric, hem Range Rover tutkunlarını hem de fotoğrafçıları büyüledi. Siyahları bürünmüş bir casus kılığında görünen elektrikli Range Rover, benzinli, dizel ve plug-in hibrit modellerine oranla aynı görüntüyü sunsa da öyle bir farkı var ki herkes ağzı açık izliyor. Otomobilin tasarım olarak tek farkı aero-optimize ızgara tasarımı olarak karşımıza çıkmaktadır.

TÜM ARAZİ KOŞULLARINA UYUM SAĞLIYOR

Daha önce ortaya çıkan görüntüler ile birlikte Range Rover'ın elektrikli çalışan modelinde şarj portunu bir stüdyo ortamında denendiği görüldü. Ancak bu kez buz tutmuş bir göl üzerinde ilerleyen Range Rover'ı görmek mümkün oldu. Şarj kapağının çalışma sıcaklığı sıfırın altındaki sıcaklıklarda bile çalışarak herkesi büyüledi.

range-rover-electric.jpg

Defalarca test edilen Range Rover Electric, ilk kez görüntülendi. Land Rover, "yeni, şirket içi, tamamen elektrikli tahrik sisteminin" Range Rover'ın "her türlü arazi, her türlü hava ve her türlü yüzey kabiliyetinin benzersiz kalmasını" sağlayacağını söylüyor.

İNANILMAZ BİR PERFORMANS SUNUYOR

Range Rover Electric, kendi çekiş kontrol sistemi ile geliştirdiği düzende buzlu veya düşük tutuşlu yüzeylerde olağanüstü düzeyde bir performans göstermektedir. Yeni otomobil torku her bir elektrikli tahrik kontrolü ünitesinde 1 milisaniye kadar kısa bir sürede dağılabilirken bu durum yumuşak bir sürüş için ABS müdahalesini de azaltıyor.

range-rover-electric-1.jpg

Yılın sonuna doğru tanıtılması beklenen elektrikli Range Rover hakkında açıklamalarda bulunan Ürün Mühendisliği İcra Direktörü Thomas Mueller, "Elektrik gücüne sahip Range Rover, alışılagelmiş Range Rover lüksü, rafineliği ve kabiliyetinin yanı sıra neredeyse sessiz tam elektrikli tahrik anlamına geliyor." dedi.

Bunun yanı sıra yeni model yolcular için zahmetsizce akıcı ve rahat yolculuklarda sunacak. Sıfırın altındaki derecelerde gerçekleştirilen test aşamalarının ardından Ortadoğu’nun yakıcı çöllerinde 50 santigrat dereceye ulaşan sıcaklıklarda da yeni Range Rover'ı göreceğiz.

yeni-range-rover-electric.jpg

ELEKTRİKLİ RANGE ROVER FİYATI NE OLACAK?

2 litrenin üzerinde motor hacimlerine sahip olan Land Rover'ın Range Rover ve Range Rover Sport modellerinin ÖTV ve KDV toplam oranı olarak %284 vergi alınmaktadır. Elektrikli otomobillerde alınan en yüksek ÖTV ve KDV toplamı ise %92 olarak elektrikli Range Rover modelinde görülmektedir. Diğer modelleri oranları daha düşük fiyatlı piyasada yer alması beklen Range Rover Electric test aşaması devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN