Buça Katliamı'nın yıl dönümünde konuşan Zelenskiy: Asla affetmeyeceğiz

Buça Katliamı'nın yıl dönümünde konuşan Zelenskiy: Asla affetmeyeceğiz

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'nın gerçekleştirdiği Buça Katliamı'nın birinci yıl dönümünde yaptığı açıklamada, yapılanları "asla affetmeyeceklerini" söyleyerek, her suçluyu cezalandıracaklarının altını çizdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme amacıyla başlattığı savaş 400 günü geride bırakırken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, Rusya'nın ülkede işgal sırasında işlediği belirtilen savaş suçlarının sembolü haline gelen Buça Katliamı hakkında açıklama yaptı.

Dün, silahsız sivillerin yargısız biçimde infaz edildiği katliamın yıl dönümü dolayısıyla Telegram üzerinden bir açıklama yayımlayan Zelenskiy, Buça'nın Rusya'nın yaptığı korkunç şeylerin sembolü haline geldiğini belirtti.

T24'te yer alan habere göre Zelenskiy, yapılanlar için "Asla affetmeyeceğiz. Her suçluyu cezalandıracağız" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

31 Mart 2022'de Rus güçleri Kiev çevresinden çekilmeye başlamıştı. Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrine 1 Nisan'da giren Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

AFP'den gazeteciler, 20 cesedin sivil kıyafetli ve elleri bağlı olduğunu tespit etmişti.

Ukraynalı savcılar, Buça ve çevresinde bin 400 kadar sivilin Rus ordusu tarafından öldürüldüğünü savunurken Rusya ise iddiaları reddediyor ve Buça'daki görüntülerin "düzmece" olduğunu iddia ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN