Buça'daki katliamın görgü tanığı o anları anlattı: Sivilleri vurmaya başladılar

Ukrayna'nın Buça kentinde Rus ordusunun sivilleri öldürmesi dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Rus ordusunun sivilleri öldürdüğüne şahit olan görgü tanığı ise o anları anlattı.

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali devam ediyor. Savaşın 43. günü geride kalırken, Ukrayna'nın Buça kentinde Rus ordusunun gerçekleştirdiği sivil katliamları dünyanın gündeminde bomba gibi düşmüştü.

Buça'dan gelen görüntülerin tüm dünyayı dehşete düşürmesinin ardından bir görgü tanığı sivillerin öldürüldüğü o anları anlattı. Görgü tanığı Rus ordusunun üçüncü haftada sivil insanları vurmaya başladığı belirtti.

4309760.jpg

Ukraynalı vatandaş, Rus askerlerinin kentte kontrolü sağlamasının ardından gün geçtikçe şiddetin dozunu arttırdıklarını ifade ederek, "Ben evdeydim ve Rus askeri konvoyunu gördüm. Daha sonra biz saklandık onlar başka bir yere gittiler. Geri döndüklerinde bizim askerlerimiz onları bombaladı. Sabahtan akşama kadar Rus tankları yandı.

4309761.jpg

SİVİL İNSANLARI VURMAYA BAŞLADILAR

Patlayan tankların parçaları 900 metre kadar uzağa fırladı. Dışarı çıktığımda tanklar yanıyordu daha sonra evler yanmaya başladı. Ruslar geri kalan araçlarıyla cesetlerini topladılar. İlk hafta ortalık biraz sakindi insanlar dışarı çıkabiliyordu. Bir sonraki hafta ve üçüncü haftada sivil insanları vurmaya başladılar" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN