Buça katliamı telsiz mesajlarında: Önce sorgulayın sonra vurun

Buça katliamı telsiz mesajlarında: Önce sorgulayın sonra vurun

Tüm dünya Ukrayna'nın Buça kentindeki sivil katliamı konuşurken yeni bir iddia ortaya atıldı. Alman Der Spiegel dergisi, Rus askerlerinin Buça'daki sivillere yönelik vahşeti telsiz mesajlarında birbirleriyle konuştuklarını yazdı.

Ukrayna ordusu, 2 Nisan'da Rus birliklerinin geri çekilmesiyle birlikte başkent Kiev’e yakın mesafede bulunan Buça kentini kontrol altına aldı. Ukraynalı yetkililer, kentin sokaklarında çok sayıda sivilin cansız bedeni ile karşılaştıklarını açıkladı ve Rusya’nın savaş suçu işlediğini kaydetti. Rusya ise Rus ordusunun Buça kentinde sivilleri öldürdüğü iddiasını yalandı.

Elleri arkadan bağlanmış, kısa mesafeden hedef alınmış ve işkence izlerine sahip yüzlerce ceset, Ukraynalı yetkililer tarafından “korku filminden bir sahne” sözleriyle tanımlandı.

ALMAN BASININDAN YENİ İDDİA

Vahşetin yankıları sürerken, Alman Der Spiegel dergisi, Rus askerlerinin bu vahşeti telsizde birbirleriyle konuştuğunu iddia etti.

Dergi, Alman Dış İstihbarat Servisi'ne (BND) dayandırdığı haberinde, BND'nin Rus askerlerinin telsiz trafiğini kaydettiğini ve bir askerin diğerine kendisinin Buça'da bisikletli birini vurduğunu söylediği ileri sürüldü.

'ÖNCE SORGULAYIN SONRA VURUN'

Başka bir telsiz kaydında ​​ise bir kişinin, "Önce askerleri sorgulayın sonra vurun" dediği belirtildiği savunuldu.

BND kayıtlarının, Buça'daki vahşetin ne tesadüfi ne de kontrolden çıkan askerlerin bireysel eylemleri olmadığını gösterdiği vurgulandı. Telsiz kayıtlarında, askerlerin vahşet ve günlük yaşamları hakkında konuştukları aktarıldı.

Haberde, Rus askerlerin konuşmalarının Buça'da çekilen fotoğrafla örtüştüğüne dikkat çekildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN