Yüzlerce sivilin ölüm emrini verdi: Buça'daki katliamın sorumlusu ortaya çıktı

Yüzlerce sivilin ölüm emrini verdi: Buça'daki katliamın sorumlusu ortaya çıktı

Rusya Ukrayna savaşı 42 gündür devam ederken Buça'daki sivil katliamı dünyanın gündemine oturdu. Batılı yayın organları Buça'daki operasyonlarını yöneten kişinin kimliğini Yarbay Azatbek Omurbekov olarak açıklayarak, onu "Buça Kasabı" olarak tanımladı. Omurbekov, yüzlerce Ukraynalı sivilin tecavüz, yağma ve cinayetini organize etmekle suçlanıyor.

Yarbay Azatbek Omurbekov’un geçen hafta geri çekilmelerine kadar Kremlin güçleri tarafından işgal edilen Ukrayna'nın başkenti Kiev'in eteklerinde bulunan Buça kasabasının işgalinde yer alan 64. Ayrı Motorlu Tüfek Tugayı'nın komutanı olduğu öğrenildi.

Bununla birlikte, Rus kuvvetlerinin geri çekilmeden önce Buça'da gerçekleştirdiği iddia edilen sivil katliamların korkunç görüntüleri son günlerde küresel bir tepkiye yol açtı ve Batılı ülkeleri onlarca Moskova diplomatını sınır dışı etmeye ve Rusya’dan kömür ithalatı yasağı da dahil olmak üzere başka yaptırımlar önermeye sevk etti.

ABC News'in muhabiri James Longman, Rus askerlerinin "50 yaşın altındaki tüm erkekleri öldürdüğünü" ve "arkadaşlarını gömmesi için ona 20 dakika verdiğini" söyleyen Mykola adında yerel halktan bir adamla röportaj yaptı. Twitter’da paylaşım yapan Longman, şunları öne sürdü:

“'Ruslar oraya vardıklarında belge istediler. Mykola, dövme aramak için erkekleri soyduklarını söyledi. Belki askeri dövmeler aradılar. Bütün bu kasaba bir suç mahalli.'

TECAVÜZ, YAĞMA VE CİNAYETLE SUÇLANIYOR

Diğer taraftan, yaklaşık 40 yaşında olduğu düşünülen ve Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Dmitry Bulgakov tarafından 2014 yılında üstün hizmet madalyası verilen Omurbekov, şimdi yüzlerce Ukraynalı sivilin tecavüz, yağma ve cinayetini organize etmekle suçlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN