Türkiye'den Buça ve Irpin katliamına tepki

Türkiye'den Buça ve Irpin katliamına tepki

Ukrayna güçlerinin tekrar kontrolü ele aldığı Buça'da elleri bağlı şekilde öldürülen sivil görüntülerinin ortaya çıkması dünyayı ayağa kaldırdı. Savaş suçu işleyen Rusya, kan donduran görüntüleri 'fotomontaj' olarak nitelendirdi. Kan donduran görüntülere ilişkin Ankara'dan günler sonra açıklama geldi. 'Sorumluların hesap vermesi temel beklentimizdir' denilen açıklamada Rusya'ya direkt tepki verilmemesi dikkat çekti.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişiminde 42'nci güne girildi. Ukrayna güçlerinin tekrar kontrolü ele aldığı Buça'da elleri bağlı şekilde öldürülen sivil görüntülerinin ortaya çıkması ve Irpin'den gelen görüntüler ise dünyayı ayağa kaldırdı. Yaklaşık 300 sivilin öldürüldüğü kentte toplu mezarlar ortaya çıkarken, Batılı liderler savaş suçu soruşturması başlatılmasını istedi.

b1.jpg

DIŞİŞLERİ'NDEN GÜNLER SONRA AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı da dehşete düşüren görüntüler hakkında yazılı açıklama yaptı. Günler sonra gelen açıklamada, katliam görüntülerinin dehşet verici olduğunun altı çizildi, savaş suçu işleyen Rusya'ya direkt tepki verilmemesi ise dikkatleri çekti:

"Kiev yakınlarındaki Buça ve Irpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür. Ukrayna halkının acısını paylaşıyoruz."

b2.jpg

'MASUM SİVİLLERİN HEDEF ALINMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ'

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sorumluların hesap vermesi gerektiği belirtildi:

"Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir. Türkiye, insanlık adına utanç verici bu tür sahnelerin son bulması ve bir an önce barışın sağlanması için çalışmaya devam edecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN