Burundi'de katliam: İsyancılar en az 20 sivili öldürdü

Burundi'de katliam: İsyancılar en az 20 sivili öldürdü

Doğu Afrika ülkesi Burundi'de isyancılar saldırı düzenledi. Yetkililer olay nedeniyle 20 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırına yakın Vugizo kasabasında meydana gelen saldırıyı RED-Tabara isyancı grubu üstlendi.

Doğu Afrika ülkesi Burundi'de isyancılar katliam gibi bir saldırı düzenledi.

Yetkililer olay nedeniyle 20 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırına yakın Vugizo kasabasında meydana gelen saldırıyı RED-Tabara isyancı grubu üstlendi.

AFP'de yer alan habere göre, Burundi hükümeti tarafından yapılan açıklamada, "Teröristçe ve barbarca eylemin sivilleri hedef aldığını ve 5'i beş yaşından küçük 12 çocuğu, ikisi hamile üç kadını ve sivillere yardım etmeye gelen bir polis dahil beş erkeği" öldürdüğünü söyledi.

Dokuz kişi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Burundi'deki isyancı grubu RED-Tabara sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada, "Burundi merkezli savaşçıların Vugizo sınır karakoluna saldırdığını ve dokuz asker ve bir polis memurunun öldürüldüğünü" söyledi.

AFP'ye konuşan iki askeri ve güvenlik kaynağı, saldırının 'askeri bir mevziyi' hedef aldığını söyledi.

Üst düzey bir askeri yetkili, isminin açıklanmaması kaydıyla AFP'ye verdiği demeçte, ölü sayısının 20 olduğunu doğrulayarak, "Siviller çapraz ateşte yakalandı ve öldürüldü, ardından saldırganlar Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne çekildi" dedi.

Saldırı, Bujumbura havaalanı da dahil olmak üzere bir dizi saldırı gerçekleştirdikleri Eylül 2021'den bu yana aktif olmayan isyancıların Burundi'de iki hafta içinde gerçekleştirdiği ikinci saldırı oldu.

O zamandan beri isyan grubu faaliyetlerini Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Güney Kivu eyaletinde gerçekleştiriliyor.

2011 yılında kurulan RED-Tabara'nın 500 ile 800 arasında savaşçıya sahip olduğu düşünülüyor ve 2015'ten bu yana Burundi'deki ölümcül saldırıların çoğunun arkasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN