California'da F-35 savaş uçağı düştü: Pilot kazadan sağ kurtuldu

California'da F-35 savaş uçağı düştü: Pilot kazadan sağ kurtuldu

ABD Donanması’na ait bir F-35 savaş uçağı, California’daki Lemoore Donanma Hava Üssü yakınlarında düştü. Yerel saatle 18.30’da gerçekleşen kazada, pilotun fırlatma sistemiyle güvenli şekilde uçaktan çıktığı açıklandı. Uçağın, eğitim amaçlı VF-125 filosuna bağlı olduğu bildirildi.

ABD Donanması’na ait bir F-35 savaş uçağı, California eyaletindeki Lemoore Donanma Hava Üssü yakınlarında düştü. CNN’in aktardığına göre, kazaya ilişkin yazılı açıklama Donanma tarafından yapıldı. Uçağın yerel saatle 18.30 sularında düştüğü, pilotun fırlatma sistemi sayesinde güvenli şekilde uçaktan çıkmayı başardığı belirtildi.

Söz konusu F-35’in, pilot ve mürettebat eğitimi amacıyla görev yapan “Strike Fighter Squadron VF-125” isimli filoya bağlı olduğu bildirildi.

Olay yerinden paylaşılan görüntülerde, uçağın düştüğü bölgede yoğun duman ve alevlerin yükseldiği görüldü.

Aynı modeldeki bir diğer savaş uçağı da yılın başında Alaska eyaletinde düşmüştü. O kazada da pilotun sağ kurtulduğu açıklanmıştı.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN