Çeçen lider Kadirov'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Çeçen lider Kadirov'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Türkiye'nin Ukrayna'daki Azovstal fabrikasından tahliye için gemi gönderme teklifi üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Kadirov, “Azov savaşçıları, size masum kurbanlar olarak gösterilen ve yargılanmadan kaçmaya çalışan katiller ve ateistlerdir. Bu suçluların sizi aldatmasına izin vermeyin” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgaline yönelik açıklamalarda bulundu. Kalın, “Türkiye, Ukrayna’da Rusya’nın kuşatmasındaki Azovstal fabrikasından yaralı askerlerin ve sivillerin tahliyesi için gemi gönderme teklifinde bulundu” açıklaması yapmıştı. Kalın'ın açıklamasının ardından Çeçen lider Ramazan Kadirov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Kadirov, Erdoğan'a seslenerek Azovstal fabrikasındaki Ukraynalı güçleri kurtarmama çağrısı yaptı.

Telegram hesabından açıklama yapan Çeçen lider, “Azov savaşçıları, size masum kurbanlar olarak gösterilen ve yargılanmadan kaçmaya çalışan katiller ve ateistlerdir. Bu suçluların sizi aldatmasına izin vermeyin” ifadelerini kullandı.

Rusya, geçen ay stratejik öneme sahip liman kenti Mariupol'ü ele geçirdiğini duyurmuş, kentteki Ukrayna güçleri ve aşırı milliyetçi Azov Taburu savaşçıları, çok sayıda siville beraber Azovstal fabrikasına sığınmıştı. Sivillerin çoğu fabrikadan tahliye edilirken Ukraynalı savaşçılar Rusya'nın “Teslim olun” çağrısını reddetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN