'Sıfır vaka'dan kopuş 1 milyon insan öldürebilir!

'Sıfır vaka'dan kopuş 1 milyon insan öldürebilir!

Ülke genelinde Kovid-19 önlemlerine karşı yapılan protestolar sonrası Çin, "sıfır vaka" politikasında gevşemeye gidince artan vaka sayıları paniğe yol açtı. Bazı hastanelerde yoğun bakım üniteleri tamamen doldu. Toplum bağışıklığının olmaması nedeniyle Çin'deki vaka artışı küresel endişeleri artırdı. Uzmanlar, özellikle yaşlı nüfusta aşılama oranının düşük olması nedeniyle gelecek yıl Çin'de koronavirüs kaynaklı can kaybının bir milyonu geçeceğini tahmin ediyor.

Çin'in birçok kentinde koronavirüs (Kovid-19) önlemleri protesto edilmeye devam ederken, Devlet Başkanı Xi Jinping'in katı "sıfır vaka" politikasında gevşetmeye gitmesi üzerine vaka sayıları giderek artmaya başladı. Bazı hastanelerde yoğun bakım ünitelerinin kapasitelerinin dolarken, özellikle ateşli hastaların acil servislere alınmasında zorluklar yaşanıyor.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ DOLDU

Hastaneye başvuran hastaların sayısı her geçen gün artıyor sağlık çalışanları yoğun talebe yetişmek için mücadele ediyor Toplum bağışıklığının olmaması nedeniyle Çin'de vaka artışı küresel endişeleri artırdı. Çin devlet televizyonu başkent Pekin'deki hastanelerin yoğun bakım servislerindeki kalabalığın görüntülerini yayınladı.

m3d1yrprfegbzxgqbdakxa.webp

NÜFUSUN YARISI ENFEKTE OLABİLİR

Acil servislerde baskının azaltılabilmesi için bazı birimler kritik durumdaki hastaların tedavisine ayrıldı. Şangay'da ise kentin 25 milyon nüfusunun yarısının gelecek hafta sonuna kadar enfekte olması bekleniyor.

ktzupee3y0wcf644uy3peg.webp

1 MİLYON İNSAN ÖLEBİLİR

Çin'de son iki hafta içinde yeni vaka sayısındaki ani artış, ilaç stoklarında da azalmaya yol açtı. Çoğu eczanede ilaç kalmayınca halk çareyi ilaçlarını paylaşmakta buldu. Pekin sakinleri ilaçlarını, ihtiyacı olanlarla paylaşmak için mesajlaşma uygulamalarını kullanıyor. İlaç firmaları da stokları artırmak için ekstra çalışmalara başladı.

Öte yandan Pekin yönetimi son olarak 2 bin 966 yeni vaka bildirdi. Özellikle yaşlı nüfusta aşılama oranının düşük olması nedeniyle gelecek yıl Çin'de koronavirüs kaynaklı can kaybının bir milyonu geçeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN