Kartopu gibi büyüyor: Günlük vaka sayısı 37 milyona ulaştı

Kartopu gibi büyüyor: Günlük vaka sayısı 37 milyona ulaştı

Ülke genelinde meydana gelen ateşli protestolardan sonra Kovid-19’la mücadelede sıfır vaka politikasına son veren Çin’den sürpriz iddialar gelmeye devam ediyor. Dünya basınına yansıyan haberlere göre, ülke genelinde günlük vaka sayısı 37 milyona ulaştı.

Bloomberg'in bildirdiğine göre, Çin'in en üst düzey sağlık otoritesinden gelen son iç raporda, ülkedeki koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyonlarında devam eden artışın bu hafta tek bir günde 37 milyon kadar insanın virüse yakalanmış olabileceği iddia ediliyor.

ŞEHİRLERİN YARISI POZİTİF

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun yaptığı yeni bir toplantının tutanaklarına ve tartışmalara katılan kişilere atıfta bulunan haber kaynağı, bu ay, ülke nüfusunun yüzde 18’ine eşdeğer olan 248 milyon kişiye koronavirüs bulaştığını belirtti.

Ajansın ayrıca, hükümetin bu ayın başlarında sıfır vaka politikasındaki sert kısıtlamaları kaldırmasından bu yana Çin'in güneybatısındaki Siçuan eyaleti ve ülkenin başkenti Pekin sakinlerinin yarısından fazlasının enfekte olduğunu tahmin ettiği bildirildi.

RESMİ RAKAMLAR İDDİALARI ‘YALANLIYOR’

Bununla birlikte, ülke yetkililerinin yayınladığı resmi rakamlara göre, geçtiğimiz Perşembe günü 3 bin 761 yeni Kovid-19 vakası ve sıfır ölüm bildirirken, haftalık toplam vaka sayısı 14 bin 285 ve toplam ölüm yedi olarak kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN