Çin'e kötü haber: Savaş ticareti vurdu

Çin'e kötü haber: Savaş ticareti vurdu

Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ederken piyasalar Çin'i üzmeye devam ediyor. Son verilere göre Çin limanlarında taşınan kargo yükü ve konteyner miktarı, nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre geriledi.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş Çin'in ticari faaliyetlerine de darbe indirdi. Rusya'ya yaptırım uygulamayan komünist Çin rejimi konteyner ticaretinde gerileme yaşadı.

Çin Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre, nisanda limanlarda taşınan kargo yükü miktarı 1,27 milyar ton, taşınan konteyner miktarı ise 23,66 milyon TUE oldu.

AZALMA DEVAM ETTİ

Kargo hacmi geçen yıla göre yüzde 1,4, taşınan konteyner miktarı ise yüzde 0,7 azaldı.

Limanlarda taşınan kargo yükü miktarı, Ocak-Nisan 2022'de yıllık bazda yüzde 0,2 artarak 4,91 milyar tona ulaştı.

DÖRT AYLIK ARTIŞ

Taşınan konteyner miktarı ise ilk dört ayda yıllık bazda yüzde 1,7 arttı. İlk 4 ayda toplam 91,04 milyon TEU konteyner taşındı.

Yılın ilk çeyreğinde kargo hacmi yüzde 1,6, konteyner miktarı yüzde 2,4 artmıştı.

KISITLAMALAR OLUMSUZ ETKİLEDİ

Çin'de en büyük limanlarından birine ev sahipliği yapan liman kenti Şanghay'da olmak üzere büyük nüfusu barındıran ve kritik iş kollarına ev sahipliği yapan şehirlerde kısıtlamaların ekonomiye olumsuz etkisi hissedilmeye devam ediyor.

Ülkede nisan ayı ihracatı, Haziran 2020'den bu yana görülen en düşük yıllık artışı kaydetmişti. İhracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 artarken ithalat binde 1 azalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN