Çıplaklar adasına kaçak göçmen akını

Çıplaklar adasına kaçak göçmen akını

Dünyadan Nudistlerin akın ettiği Yunanistan'ın Gavdos Adası'nın göçmen tehditi altında bulunduğu açıklandı. Yaklaşık 1500 kişinin yaşadığı, plajlarında genelde çıplakların dolaştığı Gavdos adasında göçmenlerin sayısının hızla artması üzerine Belediye Başkanı Lilian Stefaniki, Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis’ten yardım istedi.

Gavdos’a 7 hafta içerisinde 612 göçmenin gelmesi sonrası ada belediyesi ve hükümeti alarm durumuna geçti. Gavdos’un dünyaca ünlü plajlarında genelde çıplaklar dolaşıyor. Onlarca göçmenin Akdeniz’den tekne ve botlarla adaya çıkması yerel yönetimi zor durumda bıraktı.

Yaklaşık 1500 kişinin yaşadığı Gavdos adasında göçmenlerin sayısı hızla artıyor. Belediye Başkanı Lilian Stefaniki, Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis’ten yardım istedi.

Sözcü gazetesinden Yaşar Anter'in haberine göre göçmenlerin adaya çıkmasını önlemek için çok sayıda asker ve sahil güvenlik botu görevlendirildi. Ege’nin ortasındaki ıssız Gavdos adasının göçmenlerin merkezi haline gelen Lampedusa’ya dönüşmemesi için geniş güvenlik önlemleri alınmaya devam ediyor.

ggggggggggg.jpg

Göç ve İltica Bakanı Kairidis, Gavdos'un, Lampedusa'ya dönüşmeyeceğini söyleyerek "Yunanistan 2015'te yaşadığına benzer bir kriz yaşamayacak" dedi. Kairidis, hem Hanya-Girit Belediyesi hem de Gavdos Belediyesi'nin göç akışına karşı alarm durumuna geçtiğini söyledi.

Gavdos Belediye Başkanı Lilian Stefanaki de durumu engellemek için Göçmenlik ve İltica Bakanlığı'na başvurduklarını belirterek "Defalarca söyledik, anlatamadık. Adaya gelen göçmenler Gavdos ve Girit'e gideceklerini söylüyor. Adamız bu göç dalgasını kaldıracak altyapıya, içecek su ve yiyeceğe sahip değil. Bunu karşılayamayız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN