Coca-Cola'nın ilk çeyrek kârı arttı

Coca-Cola'nın ilk çeyrek kârı arttı

Coca-Cola'nın ilk çeyrekteki ciro ve net kârı, fiyat artışlarının yanı sıra, tiyatro, restoran gibi mekanlarda koronavirüs nedeniyle uygulanan kısıtlamaların sonlandırılmasıyla gazlı içeceklere olan talebin de artış göstermesiyle beklentilerin üzerinde geldi.

Ünlü içecek markası Coca-Cola'nın ilk çeyrekteki ciro ve net kârı, fiyat artışlarının yanı sıra, tiyatro, restoran gibi mekanlarda koronavirüs nedeniyle uygulanan kısıtlamaların sonlandırılmasıyla gazlı içeceklere olan talep artış gösterdi. Markanın cirosu beklentileri aştı.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, kahve ve şeker gibi ham maddelerin yanı sıra çalışan ve taşımacılık maliyetlerinin de yükselmesiyle tüketim malları imalatçıları fiyatları yükseltmişti. Fakat koronavirüs salgını kaynaklı kısıtlamaların sona ermesiyle birlikte tüketicilerin daha fazla harcama yapmalarıyla tüketim mallarına olan talep de güçlü oldu.

Analistler ve şirketler, Ukrayna savaşına ve Endonezya'nın palm yağı ihracatına getirdiği yasağa bağlı olarak küresel gıda fiyatlarının yükselmesiyle talebin azalacağı konusunda uyarmıştı.

RUSYA'DAKİ FAALİYETLER DURDURULMUŞTU

Coca-Cola, Rusya'daki faaliyetlerini durdurması sebebiyle yıllık kârının hisse başına 4 sent, yıllık net cirosunun da yaklaşık yüzde 1 ila yüzde 2 etkileneceğini açıkladı.

Refinitiv verilerine göre, ABD'li meşrubat şirketinin ilk çeyrekteki net cirosu yüzde 16 artışla 10.5 milyar dolara çıkarak, analistlerin medyan beklentisi 9.83 milyar doları aştı.

Coca-Cola'nın ilk çeyrekteki net kârıysa yüzde 24 artışla 2.78 milyar dolara, yani hisse başına 64 sente yükseldi. Analistlerin net kâr beklentisi hisse başına 58 sentti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN