Dışişleri'nden Almanya'ya başörtüsü uyarısı

Dışişleri'nden Almanya'ya başörtüsü uyarısı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Almanya'da memurların dış görünüşüyle ilgili yapılan düzenlemeye ilişkin açıklama yaptı: Hiçbir biçimde başörtüsü yasağına yol açmaması son derece önemli.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Almanya'da yasalaşan ve memurların dış görünüşünü düzenleyen kanuna ilişkin "Bu düzenlemenin, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın ve Müslüman toplumun inanç özgürlüklerine zarar vermeden uygulanması ve hiçbir biçimde başörtüsü yasağına yol açmaması son derece önemlidir" açıklamasında bulundu. 

Bilgiç, açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Almanya’da bugün Federal Konsey tarafından kabul edilerek yasalaşan 'Kadın ve Erkek Memurların Dış Görünüşünün Düzenlenmesine Dair Kanun'la, devlet memurlarının dini inançlarını veya dünya görüşlerini çağrıştıran dış görünümlerini sınırlama yetkisi ilgili Bakanlıklara ve idarelere verilmiştir.  

Söz konusu kanuni düzenlemenin, Almanya’da sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmadan, kamuoyunda tartışılmadan ve aceleyle hazırlanmış olması haklı tepkilere yol açmıştır. Bu düzenlemenin, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın ve Müslüman toplumun inanç özgürlüklerine zarar vermeden uygulanması ve hiçbir biçimde başörtüsü yasağına yol açmaması son derece önemlidir.  

Avrupa’da İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve ayrımcı hareketlerin hızla zemin kazandığı bir dönemde, siyasetçilerin ve yasa yapıcıların artan ırkçılığı körüklemeyecek sağduyuyu göstermelerini, uyum çabalarına zarar vermemelerini bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.                                           

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN