Donald Trump: Türkiye'ye yaptırımlar kalkacak

Donald Trump: Türkiye'ye yaptırımlar kalkacak

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'ye operasyonu bağlamında getirilen yaptırımların kaldırılması için talimat verdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye yönelik tüm yaptırımların kaldırılması emrini verdiğini söyledi. Trump ''Suriye’den çıkıyoruz. 30 gün süreyle kalmamız gerekiyordu ama bu neredeyse 10 yıl önceydi'' şeklinde konuştu. DSG Komutanı Mazlum Kobani'ye teşekkür eden Trump, Kobani'nin kendisine IŞİD konusunda güvence verdiğini söyledi

?Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok kısa bir süre içinde biraraya gelebileceğini söyleyerek, ''Erdoğan ile çok iyi bir ilişkimiz var'' ifadesini kullandı.

BAKANLIK RESMEN DUYURDU

Türkiye’nin Suriye operasyonu nedeniyle ABD tarafından uygulanan yaptırımlar Başkan Trump’ın açıklamasından dakikalar sonra kaldırıldı.

ABD, Türkiye’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptırım listesine almıştı. Ayrıca Türkiye’den çelik ithalatına da ekstra gümrük vergisi getirilmişti.

Yaptırımların kaldırılmasının ardından Türk lirası, ABD doları karşısında değer kazanmaya başladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN