Donald Trump'tan Hitler övgüsü: Kendimi onun gibi hayal ediyorum

Donald Trump'tan Hitler övgüsü: Kendimi onun gibi hayal ediyorum

ABD Başkan adayı Donald Trump, seçim kampanyası sırasında Hitler hakkında çarpıcı bir övgüde bulundu. Trump'ın konuşması sırasında Adolf Hitler ile kıyaslanmasını reddettiği ancak eski başkanın Nazi liderinin 'harika şeyler' yaptığını söylediği iddia edildi.

ABD Başkanlık seçimi yaklaşırken, Donald Trump düzenlenen seçim kampanyası sırasında Adolf Hitler ile kıyaslanmasını reddetti ancak eski başkanın Nazi liderinin 'harika şeyler' yaptığını söylediği iddia edildi.

Trump'ın eski Özel Kalem Müdürü John Kelly, CNN sunucusu ve Baş Ulusal Güvenlik Analisti Jim Sciutto'ya, "Trump, Hitler'in harika şeyler yaptığını, ekonomiyi yeniden inşa ettiğini söyledi. Ben de yeniden inşa ettiği ekonomiyi kendi halkına karşı kullandı. Bu adam hakkında asla iyi bir şey söyleyemezsiniz dedim" ifadesini kullandı.

T24'te yer alan habere göre Sciutto'nun yakın zamanda yayınlanacak olan The Return of Great Powers (Büyük Güçlerin Dönüşü) adlı kitabı için konuşan Kelly, "Trump'ın Holokost'u (Yahudi soykırımı) gözardı ettiğine inanmanın oldukça zor olduğunu" da sözlerine ekledi.

'ERDOĞAN GİBİ BÜYÜK ADAMLARLA UĞRAŞMAYI SEVİYOR'

Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ise Sciutto'ya "Trump'ın kendisini büyük adam olarak gördüğünü" ve "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi diğer büyük adamlarla uğraşmayı sevdiğini" söyledi. Bolton, Erdoğan'ın yasal dayanak sunmaya gerek duymadan insanları hapse attığını ve Trump'ın bundan hoşlandığını belirtti. Kelly ise Trump'ın "hiçbir şekilde sert bir adam olmadığını, hatta tam tersi olduğunu" belirtti.

Kelly sözlerine, "O kendini böyle hayal ediyor. Trump ayrıca Hitler'in Nazi subayları üzerindeki gücüne hayranlık duyuyor ve kendi personelinin de aynı şekilde sadık kalmasını diliyordu. Trump ayrıca, Amerikan askerlerini yurtdışına göndermek gibi konularda Kongre onayına ihtiyaç duyması da dahil olmak üzere, başkan olarak diktatörlük tipi yetkilere sahip olmadığı için şok oldu" şeklinde devam etti.

'PUTİN'İ VE Şİ'Yİ KENDİNE BENZETİYOR'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'dan bahseden Kelly, "Diktatörleri neden bu kadar çok sevdiğine dair teorim, onun da böyle biri olduğu yönünde. Putin'i, Şi'yi ve Kuzey Kore liderini sert adam olma konusunda kendisine benzeyen insanlar olarak görüyordu" dedi.

Trump Kampanya Sözcüsü Steven Cheung CNN'e yaptığı açıklamada, "John Kelly ve John Bolton kendilerini tamamen kaybetmiş durumdalar ve ciddi bir Trump Sendromu vakasından muzdaripler" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN