DSÖ'de skandal: Cinsel istismara 250'şer dolar

DSÖ'de skandal: Cinsel istismara 250'şer dolar

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Ebola salgını sırasında Kango Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) sağlık çalışanlarının cinsel istismarına uğrayan kadınlara 250'şer dolar ödeme yaptığını açıkladı.

Kango Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) sağlık çalışanlarının cinsel istismarına uğrayan kadınlara 250'şer dolar ödeme yaptığı skandalı, mart ayında, DSÖ'nün Kongo'daki soruşturma ekibi tarafından ortaya çıkarıldı.

'EN AZ 104 KADIN CİNSEL İSTİSMARA UĞRADI'

Ekip, en az 104 kadının DSÖ çalışanları ve diğer görevliler tarafından cinsel istismara uğradığını tespit etti. Raporda, istismara uğrayan kadınların çoğunun, Ebola salgını sırasında yardım için DSÖ'ye başvuran kişiler olduğu belirtildi. Kadınlar, yardım karşılığında cinsel ilişkiye zorlandıklarını iddia etti.

250'ŞER DOLAR ÖDEME YAPILDI

DSÖ, skandalın ardından bir özür yayınladı ve mağdurlara tazminat ödeme sözü verdi. Örgüt, mağdurlara 250 dolar ödemeye başladı.

Ancak İnsan Hakları Örgütlerine göre, bu ödemenin mağdurlara ne kadar yardımcı olacağı bilinmiyor. Ülkedeki BM çalışanlarının bir günlük harcırahından (yol parası) bile az olan bu para, mağdurların yaşadığı travma ve zararı telafi etmek için yeterli değil. Bu gibi durumlarda mağdurlara daha kapsamlı bir destek sağlanması gerekiyor.

DSÖ, yaşanan skandalla ilgili sorumluların tespit edilmesi ve gerekli yasal işlemlerin başlatılması için soruşturma başlattı. Örgüt ayrıca cinsel istismar vakalarının önlenmesi için yeni önlemler alınmasını planlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN