DSÖ korkunç rakamı açıkladı: O ölümcül hastalık 7,5 milyon kişide tespit edildi... Bütün önlemler alınmalı

DSÖ korkunç rakamı açıkladı: O ölümcül hastalık 7,5 milyon kişide tespit edildi... Bütün önlemler alınmalı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korkunç rakamı açıkladı! O ölümcül hastalık dünyada 7,5 milyon kişide tespit edildi. Uzmanlar konuya ilişkin uyarılarda bulunurken önlem alınması gerektiğini açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dünya genelimde pandemiye neden olan Kovid-19 hastalığının ardından şimdi de o hastalık için kırmızı alarm verildi. DSÖ tarafından yayımlanan 2023 Küresel Tüberküloz Raporu’nda, 92 ülke ve bölgede yer alan veriler paylaşıldı. Buna göre 2022 senesinde 7,5 milyon kişiye tüberküloz tanısı konuldu. Öte yandan 1995 yılından bu yana küresel olarak tüberkülozun en yüksek rakam olduğu ortaya çıktı.

HIZLANDIRILMIŞ ÇALIŞMALARA İHTİYAÇ VAR

Yayımlanan raporda Covid-19 salgını sonrası 2022’de tüberkülozun teşhis ve tedavi hizmetlerinin yaygınlaşmasında dünya genelinde iyileşme görüldüğü kaydedilirken, bu alandaki hedeflere ulaşılması için hızlandırılmış çalışmaların yapılması gerektiği açıklandı.

yeni-proje-1-003.jpg

DÜNYANIN İKİNCİ ÖLÜMCÜL HASTALIĞI

Raporda, tüberkülozla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sayesinde 2000 yılından bu yana 75 milyonun üzerinde hayat kurtardığı belirtildi. Öte yandan 2022 yılında dünyanın ikinci ölümcül bulaşıcı hastalığı olmayı sürdürdüğü ve bu konuda daha çok çabaya gerek olduğu açıklandı.

2022 yılında önemli bir iyileşme görülse de salgının neden olduğu konuların üzerinde durulması gerektiği vurgulanırken, 2018’de belirlenen küresel tüberküloz hedeflerini karşılama konusunda ilerlemenin yetersiz kaldığı aktarıldı.

yeni-proje-2-003.jpg

HEDEFİN GERİSİNDE KALINDI

Bunların yanı sıra 2015 yılından 2022’ye kadar tüberküloza bağlı ölümlerde yüzde 19’luk bir düşü olduğu belirtildi. Lakin DSÖ’nın 2025 yılına kadar tüberkülozdan kaynaklı ölümlerin oranındaki azalma yüzde 75 olarak hedeflense de şuan için bu hedefin çok gerisinde kalındığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN