Dünya Bankası’ndan Filistin-İsrail kriziyle ilgili açıklama: Gazze'deki savaşın küresel etkileri olacak

Dünya Bankası’ndan Filistin-İsrail kriziyle ilgili açıklama: Gazze'deki savaşın küresel etkileri olacak

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, İsrail-Filistin krizinin sadece bölge ekonomisini etkilemeyeceğini, küresel ekonomik etkileri de olacağını belirtti.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Gazze'de yaşanan gerilimin sadece bölge ekonomisini etkilemeyeceğini, küresel ekonomik etkileri de olacağını söyledi. Banga Orta Doğu’da devam eden çatışmaların sona ermesi ve barışın sağlanmasının zaman alacağını ifade etti.

Bloomberg HT'de yer alan CNBC kaynaklı habere göre, Banga İsrail ile Hamas arasındaki savaşın bölgesel işbirliğini zorlaştırdığını ifade etti. Banga, devam eden çatışmaların sadece Orta Doğu’da değil, özellikle enerji sektöründe olmak üzere küresel ekonomide de geniş çaplı etkileri olacağını dile getirdi. Petrol fiyatları çatışmaların başladığı 2 haftadan beri arz endişeleriyle yükseliş trendinde.

Rusya - Ukrayna savaşıyla gıda fiyatlarının yükseldiğini belirten Banga, son gelişmelerin yeni bir tehlike oluşturduğu konusunda endişelerini dile getirdi.

Banga dün Riyad’da gerçekleştirilen bir etkinlikte yaptığı konuşmada dünya ekonomisi için şu anda en büyük riskin jeopolitik risk olduğunu ifade etmişti.

Banga’nın bu açıklamaları IMF Başkanı Kristalina Georgieva’nın açıklamalarının ardından geldi. IMF Başkanı, İsrail-Hamas çatışmasının halihazırda kasvetli ekonomik görünüm üzerinde kara bulutlar oluşturduğunu söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN