Dünya bu parmaklara bakmaya doyamıyor

Dünya bu parmaklara bakmaya doyamıyor

Dünya çapında en iyi müzik ve drama okullarından biri olan Salzburg Mozarteum Üniversitesi’ne kabul alan ilk Türk öğrenci olan İlyun Bürkev, bir milli gurur daha yaşattı. Genç piyanist katıldığı Philadelphia Müzik Festivali’nde ayakta alkışlanan performansıyla birincilik elde etti. Kentte temmuz ayında düzenlenecek olan müzik festivaline özel davet alan Bürkev, solo konserler verecek.

Müzikteki yeteneği ile uluslararası birçok yarışmada onlarca ödül kazanan Salzburg Mozarteum Üniversitesi’ne kabul edilen ilk Türk öğrenci olan İlyun Bürkev, uluslararası alanda Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Piyanonun dahi çocuğu Philadelphia International Music Festivali Virtual Concerto yarışmasında kendi yaş kategorisinde birinci olmanın yanı sıra tüm kategorilerde birincilik elde ederek Overall Runup ödülünü kazandı.

Büyük başarısıyla üstün yeteneğini bir kez daha gözler önüne seren müzisyen, temmuz ayında düzenlenecek olan Philadelphia Müzik Festivali’ne davet edildi. Bürkey, buradaki konser serisinde solo performanslar sergileyecek. İlyun Bürkev aynı zamanda yarışmada derece alan adaylar ile ‘Pimf Winners Circle Concert’ konser gecesinde sahne alacak. Bürkev ayrıca Philadelphia Orkestrası’nın önemli sanatçılarıyla da gerçekleştirecek olan konserlerde aynı sahneyi paylaşacak.

TÜRKİYE’Yİ DÜNYA SAHNELERİNDE TEMSİL EDİYOR

İlyun Bürkev, halen dünya çapında en iyi müzik ve drama okullarından biri kabul edilen Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde Pre-College sınavlarında birincilikle kabul edilerek ilk Pre-Collecege öğrencisi olarak Profesör Pavel Gililov ile çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda ünlü piyanist ve devlet sanatçısı Gülsin Onay ile de çalışmalarını sürdüren İlyun Bürkev, Cumhuriyetin 100. Yılında gerçekleştirdiği Almanya turnesiyle büyük bir başarıya imza atarak, Türkiye’yi uluslararası alanda başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

4 yaşında piyano eğitimine başlayan ve kısa sürede yeteneğini gösteren Bürkev, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 2 yıl yarı, 4 yıl tam zamanlı eğitim aldı. Birçok uluslararası yarışmada ödül kazanan piyanist, senfoni orkestrasıyla ilk konserini verdiğinde 11 yaşındaydı. Düşüncelerini piyano ile yansıttığını söyleyen Bürkev duygularını “İster bir keman olsun ister başka bir enstrüman olsun ya da herhangi bir müzik dalı tüm insanların, tüm çocukların, tüm gençlerin kalbine dokunan çok güzel bir araç müzik. O nedenle bence çok güzel bir şeye sahibiz, dünyada müzik sesleri diye bir şey var” sözleriyle dile getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN