Dünya Ekonomik Forumu'ndaki zenginler açıkladı: Bizden servet servet vergisi alın

Dünya Ekonomik Forumu'ndaki zenginler açıkladı: Bizden servet servet vergisi alın

İsviçre'nin Davos kasabasında bir araya gelen 250'den fazla milyarder ve milyoner dünya liderlerine açık mektup yazdılar. Mektupta, Dünya Ekonomik Forumu için toplanan devletlerin, dünya çapında daha iyi kamu hizmetlerinin ödenmesine yardımcı olmak için zenginlerden servet vergisi getirmesi talep ediliyor.

İsviçre'nin Davos kasabasında bir araya gelen 250'den fazla milyarder ve milyoner, Dünya Ekonomik Forumu için toplanan devletlerin, dünya çapında daha iyi kamu hizmetlerinin ödenmesine yardımcı olmak için servet vergileri getirmesini talep ediyor.

The Guardian'da yer alan habere göre, zenginler dünya liderlerine yazdıkları açık mektupta , "Talebimiz basit: Sizden toplumun en zenginleri olan bizlerden vergi almanızı istiyoruz. Bu, yaşam standartlarımızı temelden değiştirmeyecek, çocuklarımızı mahrum bırakmayacak veya uluslarımızın ekonomik büyümesine zarar vermeyecektir. Ama aşırı ve verimsiz özel serveti ortak demokratik geleceğimiz için bir yatırıma çevirecek" ifadeleri yer aldı.

"Ödemekten Gurur Duyarız" başlığıyla paylaşılan açık mektupta, "Biz aynı zamanda statükodan en fazla fayda sağlayanlarız. Ama eşitsizlik kritik eşiğe ulaşt. Bunun ekonomik, toplumsal ve ekolojik istikrar riskine olan maliyeti çok yüksek ve bu maliyet her geçen gün artıyor. Kısacası şimdi eyleme ihtiyacımız var" denildi.

AŞIRI ZENGİNLER DEMOKRASİYE BİR TEHDİT

Süper zenginler olarak da adlandırılan milyoner ve milyarderler arasında yapılan yeni bir kamuoyu yoklaması, katılımcıların yüzde 74'ünün hayat pahalılığı krizini çözmek ve kamu hizmetlerini geliştirmek için daha fazla vergi ödemeye hazır olduğunu ortaya koydu.

'Vatansever Milyonerler' kampanya grubu adına Survation tarafından gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasına katılan 2 bin 300'ü aşkın zenginin yüzde 58'i 10 milyon dolardan fazla servete sahip kişilerden yüzde 2 servet vergisi alınmasını desteklerken, yüzde 54, aşırı zenginliğin demokrasiye bir tehdit oluşturduğu görüşünü destekledi.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren İngiliz girişimci ve Riverford şirketinin kurucusu Guy Singh-Watson, "Bu anket, en zenginler de dahil olmak üzere tüm dünyanın süper zenginleri vergilendirmek istediğini gösteriyor gibi duruyor. O zaman dünya üzerinde bunu gerçekten yapacak gücü olan seçilmiş temsilcilerin liderliği nerede?" diye sordu. En zenginlerin eylemsizlik karşısında tepkili olduğuna işaret eden girişimci, çalışan insanların mevcut ekonomik koşullar altında sabrını yitirmesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl Sendikalar Kongresi (TUC), Birleşik Krallık'taki en zengin 140 bin kişiden alınacak yüzde 1,7'lik 'mütevazı' bir servet vergisinin, kamu hizmetlerinin ödenmesine yardımcı olmak için 10 milyar eurodan fazla kaynak sağlayabileceğini öne sürmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN