Dünya Gıda Programı'ndan Gazze için 46 milyon dolarlık destek çağrısı

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze için 46 milyon dolarlık destek çağrısı

İsrail'in Filistinlilere saldırısı 10 Mayıs'tan bu yana devam ediyor. Dünya Gıda Programı, Gazze'de zulümle karşı karşıya kalan 51 bin kişi için acil yardım gönderdiğini ve 46 milyon dolar maddi yardım beklediğini duyurdu.

Gazze'de İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı çoğu çocuk olmak üzere 200'ü geçti. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), İsrail'in hava saldırıları nedeniyle bir hafta içinde 200'e yakın Filistinlinin hayatını kaybettiği, Gazze'de 51 bin kişi için acil yardım gönderdiğini ve bölgedeki çalışmaları için 46 milyon dolar yardım beklediğini açıkladı. 

'FİLİSTİNLİLERİN GIDAYA İHTİYACI VAR'

France24'te yer alan habere göre, Gazze'de İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 200'ü geçtiği belirtilirken WFP ülke direktörü Samer AbdelJaber bir açıklama yayımlayarak "Evini kaybeden ya da kaçmak zorunda kalan insanların gıdaya ihtiyacı var" dedi. 

WFP, düzenli olarak Gazze'de 260 bin kişiye gıda yardımında bulunuyor. Gazze'de yüzde 53'ün yoksulluk içinde yaşadığı belirtiliyor. 

'GELECEK 6 AY İÇİN 31.8 MİLYON DOLARA İHTİYAÇ VAR'

WFP, Gazze'deki son olayların ardından gelecek altı ay boyunca gıda yardımının sürdürülmesi için 31.8 milyon dolara ihtiyaçları olduğunu ve gelecek üç ay Gazze'de 160 bin kişiye, Batı Şeria'da 60 bin kişiye acil yardım için 14 milyon dolara ihtiyaç olduğunu duyurdu. 

WFP olarak maddi bağış beklediklerini söyleyen AbdelJaber "Gıda ulaştırmanın en hızlı ve en verimli yolu nakit yoluyla olur" dedi. 

Gazze'de an itibariyle marketlerin açık olduğunu ve gıdaya erişimin olduğunu söyleyen AbdelJaber, yolların kapatılması nedeniyle yakın zaman içinde sorunlar yaşanabileceği, gıda fiyatlarının artabileceğini belirtti. 

WFP Orta Doğu ve Kuzey Afrika Direktörü Corinne Fleischer "Gazze'deki insanlar bu zamana kadar zaten zor yaşıyor, masalarına koyacak yemek bulmakta zorlanıyordu" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN