Dünyanın kendi servetini kazanan en genç milyarderleri belli oldu: Mark Zuckerberg’i geride bıraktılar

Dünyanın kendi servetini kazanan en genç milyarderleri belli oldu: Mark Zuckerberg’i geride bıraktılar

Yapay zekâ destekli işe alım girişimi Mercor, tamamladığı 350 milyon dolarlık yeni yatırım turuyla değerlemesini 10 milyar dolara taşıdı. Bu başarı, şirketin 22 yaşındaki üç kurucusunu, Mark Zuckerberg’den daha genç yaşta "kendi servetini kazanan" milyarderler listesine soktu. Brendan Foody, Adarsh Hiremath ve Surya Midha, iki yıl gibi kısa bir sürede zeka teknolojileri sektörünün en dikkat çekici figürleri haline geldi.

Silikon Vadisi, teknoloji dünyasının en hızlı yükseliş hikayelerinden birine daha tanıklık ediyor. San Francisco merkezli işe alım platformu Mercor, Felicis Ventures liderliğinde, Benchmark ve General Catalyst gibi devlerin katılımıyla gerçekleştirdiği yeni finansman turuyla değerini 10 milyar dolara çıkardı.

Forbes’un hesaplamalarına göre, CEO Brendan Foody, CTO Adarsh Hiremath ve Yönetim Kurulu Başkanı Surya Midha'nın her birinin şirkette yaklaşık %22’lik hisseye sahip olması, üç lise arkadaşını resmen milyarder yaptı.

ÜNİVERSİTEYİ BIRAKIP THİEL PROGRAMINA KATILDILAR

T24'ün haberine göre 22 yaşındaki kurucular, yenilikçilikleriyle tanınan Silikon Vadisi'nde bile genç yaşlarıyla öne çıkıyor. Ekibin üçü de, ünlü milyarder yatırımcı Peter Thiel’in, genç girişimcileri üniversiteyi bırakmaya teşvik ederek yılda 100 bin dolar hibe sağladığı Thiel Fellowship programına katılmıştı.

Harvard Üniversitesi’nde iki yıl okuduktan sonra ayrılan Adarsh Hiremath, "Mercor’da çalışmasaydım, birkaç ay önce mezun olacaktım. Hayatım çok kısa sürede 180 derece değişti" ifadelerini kullandı.

ZUCKERBERG’İN REKORU KIRILDI

Mercor’un 22 yaşındaki kurucuları, 23 yaşında milyarder olan Facebook (Meta) kurucusu Mark Zuckerberg’i geride bırakarak, kendi servetini kazanan en genç milyarderler listesinde zirveye oynadı. Bu yaşta milyarderlik seviyesine daha erken ulaşan tek isim, Kylie Jenner olmuştu, ancak Kylie Cosmetics’in gelirlerinin abartıldığı gerekçesiyle bu unvan daha sonra geri çekilmişti.

GELİRDE BEŞ KAT ARTIŞ

2025’te Forbes'un "30 Yaş Altı 30" listesine giren Mercor, hızla büyüyor. CEO Brendan Foody, Eylül ayında şirketin yıllık gelirinin 100 milyon dolardan 500 milyon dolara yükseldiğini duyurmuştu.

Yeni yatırım, Meta’nın Scale AI’yı 14 milyar dolara satın aldığı ve Surge gibi rakiplerin de yüksek değerlemelerle yatırım arayışında olduğu veri etiketleme pazarındaki yoğun hareketliliğin ortasında geldi. Yeni milyarderler, kazançlarına rağmen lüks tüketime yönelmediklerini ve haftanın altı günü geç saatlere kadar ofiste çalıştıklarını belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN