Ekvador’daki depremde can kaybı artıyor

Ekvador’daki depremde can kaybı artıyor

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelerde 4 kişi hayatını kaybederken, ardından bu sayı 14'e çıktı. Depremde bazı binaların da yıkıldığı öğrenildi.

Ekvador'un Balao şehrinin 6 kilometre kuzeydoğusunda yerel saatle 12.12’de 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'ndan (USGS) alınan bilgiye göre, deprem 65,7 kilometre derinlikte oluştu. Yetkililer depremde 14 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu ifade etti. Sosyal medyada Cuenca, Machala ve Guayaquil'de bazı binaların yıkıldığı belirtildi.

BNO News'e göre, Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, deprem sonrası tsunami tehdidinin olmadığı kaydedildi. Depremin komşu ülke Peru'da da hissedildiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN