El konulan Rus varlıkları Ukrayna'ya verilsin önerisi

El konulan Rus varlıkları Ukrayna'ya verilsin önerisi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen bugün önemli bir açıklamada bulundu. Von der Leyen AB'nin dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karı Ukrayna'ya askeri malzeme satın almak için kullanmayı düşünmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen bugün yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karı Ukrayna'ya askeri malzeme satın almak için kullanmayı düşünmesi gerektiğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Von der Leyen Avrupa Parlamentosu'nda AB'yi savunma politikası konusunda daha fazla çaba göstermeye çağıran konuşmasında, "Dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen beklenmedik karların Ukrayna için askeri teçhizat satın alınmasında kullanılması konusunda bir görüşme başlatmanın zamanı geldi" dedi.

AB İÇİN SAVAŞ TEHDİDİ İMKANSIZ DEĞİL

Von der Leyen, "Ukrayna'yı ve tüm Avrupa'yı yaşanacak daha güvenli bir yer haline getirmek en önemli konu olmalı. Elde edilen bu paranın bundan daha büyük bir faydası olamaz" ifadelerini kullanırken, AB için savaş tehdidinin 'yakın olmayabilir ama imkansız da olmadığını' söyledi.

Von der Leyen, "Savaş riskleri abartılmamalı, ancak bunlara hazırlıklı olunmalı ve bu, üye devletlerin silahlı kuvvetlerinin acil olarak yeniden inşa edilmesi, yenilenmesi ve modernize edilmesi ihtiyacıyla başlar" dedi.

Von der Leyen konuşmasında, komisyonunun önümüzdeki haftalarda sunacağı yeni Avrupa Endüstriyel Savunma Stratejisinin ön izlemesini yaptı ve ana hedeflerinden birinin ortak satın almalara öncelik vermek olacağını söyledi. "Avrupa, yeni nesil savaş kazandıran operasyonel yetenekleri geliştirmeye ve üretmeye çalışmalı. Önümüzdeki beş yıl içinde savunma sanayii kapasitemizi artırmalıyız" ifadesini kullandı.

Avrupa'nın savunma alanında daha fazla çaba göstermesinin NATO ittifakına olan ihtiyacı azaltmayacağını belirten Leyen "Aslında daha egemen bir Avrupa, özellikle savunma alanında, NATO'nun güçlendirilmesi açısından hayati öneme sahiptir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN