En yaşlı kişi öldü... Ülkenin en yaşlısı oldu

En yaşlı kişi öldü... Ülkenin en yaşlısı oldu

ABD'nin Nebraska eyaletinde yaşayan 114 yaşındaki Thelma Sutcliffe, ülkenin en yaşlı kişisi oldu. Yetkililer, 114 yaşındaki kadına Kovid-19 aşısının uygulandığını ve rutin sağlık kontrollerinin yapıldığını belirtti.

ABD'nin Nebraska eyaletinde yaşayan 114 yaşındaki Thelma Sutcliffe'nin, ülkenin en yaşlı kişisi olduğu açıklandı.

EN YAŞLI KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Gerontoloji Araştırma Grubu'na göre, 17 Nisan'da Kuzey Carolina eyaletindeki 115 yaşındaki bir kadının hayatını kaybetmesinin ardından Sutcliffe, ülkenin eş yaşlı kişisi olarak tespit edildi. 

Sağlık yetkilileri, 1 Ekim 1906'da dünyaya gelen Sutcliffe'nin işitme ve görme duyularının zayıflamasına karşın akıl sağlığının yerinde olduğunu kaydetti.

"ARKADAŞLARI İLE YEMEK YEMEK İSTİYOR"

Yetkililer, 114 yaşındaki kadına ülkede Kovid-19 aşısının uygulandığı ve rutin sağlık kontrollerinin yapıldığını belirtti.

Ayrıca yetkililer, Sutcliffe'nin salgının ardından yapmayı en çok istediği şeyin, arkadaşlarıyla birlikte yemek yemek olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN