Ev kadınlığı dönemi bitiyor

Ev kadınlığı dönemi bitiyor

Araştırmacılar, Oxford Üniversitesi ve Japonya’daki Ochanomizu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada, ev işlerinin büyük bir kısmının gelecekte robotlar tarafından yapılacağını tahmin ettiler. Çalışmaya katılan 29 İngiliz ve 36 Japon yapay zeka uzmanı, sonuçları PLOS One dergisinde yayımlanan bu çalışmada yer aldı.

Araştırmacılar, 10 yıl içerisinde ev işlerindeki otomasyonun en çok market alışverişi gibi görevler üzerinde etkili olacağını düşünüyor. Ancak genç ve yaşlı insanların bakımı gibi görevlerin yapay zeka teknolojilerinden daha az etkileneceği öngörülüyor.

ERKEK UZMANLAR DAHA OLUMLU BAKIYOR

İngiliz erkek uzmanların kadın meslektaşlarına kıyasla ev işlerinde otomasyona daha olumlu baktığı, Japonya’da ise tam tersi bir durumun olduğu tespit edildi.

img-4921.jpeg

YÜZDE 28’İ OTOMATİKLEŞECEK

Bazı araştırmacılar, bakım işlerinin sadece yüzde 28’inin otomatikleştirileceğini belirtti ve bunun çocuklarla ilgilenmek gibi görevleri de içerdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN