Filipinler'deki heyelanda can kaybı 68'e yükseldi

Filipinler'deki heyelanda can kaybı 68'e yükseldi

Filipinler'in güneyinde 6 Şubat'ta Davao de Oro eyaletindeki Maco kasabasında bir altın madeninin önünde meydana gelen toprak kaymasında bilanço arttı. Yetkililer toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısının 68'e yükseldiğini duyurdu.

Filipin Kurtarma Ekipleri, 6 Şubat'ta Davao de Oro eyaletindeki Maco kasabasında bir altın madeninin önünde meydana gelen toprak kaymasının ardından 51 kişiyi arama çalışmalarına devam ediyordu.

Reuters’ta yer alan habere göre yetkililer, ülkenin güneyindeki toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısının 68'e yükseldiğini belirtti.

Şiddetli yağmurlar son haftalarda Davao de Oro'da sel ve toprak kaymalarına neden oldu ve birçok aile evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Manila'daki Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın güney adalarda etkilenen topluluklara 1,25 milyon dolar insani yardım sağladığı belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı ayrıca etkilenen topluluklara gıda paketlerinin ulaştırılmasına yardımcı olmak için iki adet C-130 kargo uçağı da sağladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN