Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye istifa etti

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye istifa etti

7 Ekim'den beri sistematik bir biçimde İsrail'in sivillere yönelik orantısız şiddetiyle karşı karşıya kalan Filistin'de önemli bir gelişme yaşandı. Başbakan Muhammed İştiyye düzenlediği basın toplantısında istifasını Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a sunduğunu söyledi.

İsrail'in Gazze'de öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 30 bine dayanırken, Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Iştiyye istifa kararı aldı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, bugün düzenlediği bir basın toplantısında konuşan İştiyye, istifasını Filistin lideri Mahmud Abbas'a verdiğini söyledi. Filistin Başbakanı İştiyye yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı yürüttüğü savaşın ardından siyasi düzenlemeler konusunda Filistinliler arasında geniş bir mutabakatın oluşmasına olanak sağlamak için istifa ettiğini söyledi.

İştiyye, 2019 yılında göreve getirilmişti.

Son günlerde Arap medyasına konuşan kaynaklar FilistiN Başbakanı'nın istifa edebileceğine dair iddialar ortaya atmıştı.

Filistin yönetimine yakın kaynaklar önceki gün Sky News Arabic'e, İştiyye'nin istifasının önümüzdeki iki gün içinde gerçekleşebileceğini ve hafta sonuna kadar profesyonel, partiler üstü bir yönetimin önünün açılmasının hedeflendiğini iddia etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN