Formula 1 yarışları öncesi Suudi Arabistan'da petrol tesisine saldırı

Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak olan Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Aramco petrol tesisine saldırı düzenlendi. İki tankın alen aldığı saldırıyı Husiler üstlendi.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'na cumartesi ve pazar günleri ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki petrol şirketi Aramco'nun tesislerine saldırı düzenlendi. Saldırıyı Yemen'de Arap Koalisyonuna karşı savaşan Husiler üstlendi.

Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada da petrol tesisinde alev alan 2 tankın söndürüldüğü ve saldırıda can kaybı bulunmadığı belirtildi.

HUSİLER'DEN AÇIKLAMA

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki önemli bazı yerler ile Cidde kentindeki Saudi Aramco tesislerini kanatlı füzelerle vurduklarını ileri sürdü.


Ülkenin güneyindeki Cazan ve Necran bölgelerinde yer alan Saudi Aramco tesislerini çok sayıda İHA ile hedef aldıklarını ifade eden Seri, doğudaki Ras et-Tennura ve batıdaki Rabiğ petrol rafinerilerini de İHA'larla hedef aldıklarını iddia etti.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.