Fransa ve Ürdün'den Gazze'ye havadan tıbbi ve insani yardım

Fransa ve Ürdün'den Gazze'ye havadan tıbbi ve insani yardım

Fransa ve Ürdün Hava Kuvvetleri, İsrail'in işgaline devam ettiği Gazze'ye havadan insani ve tıbbi yardım bıraktı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze Şeridi'nde insani durumun kritik olmaya devam ettiğini belirtti. Yapılan yardımın toplam 7 ton olduğu belirtildi.

Fransa ve Ürdün Hava Kuvvetleri, Gazze'nin ikinci şehri Han Yunus'ta kurulan sahra hastanesine 7 ton acil insani ve tıbbi yardım malzemesi bıraktı.

Reuters'ta yer alan habere göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail saldırıları altındaki Filistin'in Gazze Şeridi'nde insani durumun kritik olmaya devam ettiğini belirterek, "Gazze'deki insani durum kritik olmaya devam ediyor. Zor bir ortamda Fransa ve Ürdün, halka hava yoluyla yardım ulaştırdı" dedi.

Fransa ilk kez böyle bir operasyona doğrudan katılırken, ülkenin şimdiye kadar bölgeye karadan yaklaşık bin ton yardım sağladığı ifade edildi.

Öte yandan İsrail, Kasım ayında Ürdün'ün havadan atacağı bir yardım misyonunu onaylamıştı. Ürdün İsrail Büyükelçisine, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanını protesto etmek amacıyla uzak durmasını söyleyerek, saldırıların masum insanları öldürdüğünü ve insani bir felakete yol açtığını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN