Fransız vekil Portes’ten ‘Nobel Barış Ödülü’ önerisi: Gazze'deki sağlık çalışanlarına verilsin

Fransız vekil Portes’ten ‘Nobel Barış Ödülü’ önerisi: Gazze'deki sağlık çalışanlarına verilsin

İsrail’in Filistinlilere karşı katliamı aylardır sürerken, Fransız muhalefetinden milletvekili Thomas Portes, 2024 Nobel Barış Ödülü'nün Gazze'deki sağlık çalışanlarına verilmesi yönünde öneride bulundu.

Fransa'da Boyun Eğmeyen Fransa'dan (LFI) Milletvekili Thomas Portes, 2024 Nobel Barış Ödülü'nün Gazze'deki sağlık çalışanlarına verilmesini önerdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Portes, "İsrail savaş suçlularının, Filistin halkını katlettiğini" belirterek 2024 Nobel Barış Ödülü'nün, Gazze'deki sağlık çalışanlarına verilmesini önererek herkesi bunun için harekete geçmeye çağırdı.

İMZA KAMPANYASINI PAYLAŞTI

Portes, paylaşımında "www.change.org" sitesinde başlatılan imza kampanyasının linkine yer verdi. Kampanyanın açıklamasında, "Gazze'deki insani yıkımın ve dehşetin boyutunu hayal etmek zor" denildi.

Açıklamada, "Gazze'deki bir sağlık çalışanı sevdiklerinden her ayrıldığında, onları belki bir daha göremeyebileceğini bilerek sarılıp öpüyor" ifadesi kullanıldı. Bölgedeki sağlık çalışanlarının dinlenmeden çalıştığına, kurtaramadıkları hastaları için ağladığına ve yaşadıkları dehşete dikkat çekilen açıklamada, hava saldırılarına rağmen Gazze'deki doktor ve hemşirelerin, hastaneleri ve hastalarını terk etmeyi reddettiği vurgulandı.

65 bin 920 imza toplanan kampanyanın açıklamasında ayrıca, 4 Aralık 2023 tarihine kadar bölgede en az 267 sağlık çalışanının görevi başında öldürüldüğü, yaklaşık 40'ının ise kaçırıldığı veya kayıp olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN