Fransa’da çöken binada yangın: Yaralılar var

Fransa’nın Marsilya kentinde 4 katlı bir binanın çökmesi sonucu çıkan yangında en az 5 kişi yaralandı. Çökme esnasında binada kaç kişinin olduğu bilinmezken, kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki Marsilya şehrinde bulunan 4 katlı bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Yerel saatle 00.40 sıralarında meydana gelen olayın ardından binada yangın çıktı.

‘CAN KAYIPLARINA HAZIR OLALIM’

Marsilya Belediye Başkanı Benoit Payan, çöken binanın yanında bulunan başka bir binada da ciddi hasar oluştuğunu açıkladı. Olay yerindeki arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Payan, en az 5 kişinin yaralandığını söyledi ve “Can kayıplarına hazır olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Çöken ve ardından yangın çıkan binada kaç kişinin yaşadığı henüz bilinmezken, olayın ardından hasar alan diğer binalarda yaşayanlar tahliye ediliyor. Yetkililer, kazanın gaz sızıntısından meydana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

‘AİLELER ENDİŞEYLE BEKLİYOR’

Fransa’nın Ken ve Konuttan Sorumlu Bakanı Olivier Klein, Franceinfo kanalına verdiği demeçte, "Binanın içinde olduğu varsayılan tüm insanlar bulunmadı, aileler endişeli" dedi.

Bouches-du-Rhone Bölge Valisi Christophe Mirmand, "Bu aşamada sebebin ne olduğu konusunda çok dikkatli olmalıyız. Gaz olası seçeneklerden biri" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN