Fransa'da grev hayatı felç etti: Fransızlar akaryakıt almak için Belçika'ya gidiyor

Fransa'da grev hayatı felç etti: Fransızlar akaryakıt almak için Belçika'ya gidiyor

Fransa'da devam eden grev nedeniyle ülkede akaryakıt krizi yaşanmaya devam ediyor. Ülkede yakıt bulamayan Fransızlar, araçlarının deposunu komşu ülke Belçika'da doldurmaya başladı. Belçika'da akaryakıt satışı yüzde 20 oranında arttı.

Fransa'da grev nedeniyle benzin ve mazot bulunamaması, vatandaşların akaryakıtı başka ülkelerden temin etmesine neden oluyor.

Yerel basında yer alan habere göre, Özellikle Belçika sınırına yakın bölgelerde yaşayan Fransızlar, akaryakıt temin edemedikleri için yakıtlarını komşu ülkeden almak zorunda kalıyor. Öte yandan bir ay öncesine kadar tam tersi bir durum yaşanıyordu.

'BELÇİKA'DA AKARYAKIT SATIŞI YÜZDE 20 ARTTI'

Fransa hükümetinin akaryakıtta indirimi artırması nedeniyle komşusu Belçika ile arasında benzin ve mazot fiyatları arasındaki fark 30 sent kadar açılmıştı. Bu nedenle özellikle sınıra yakın bölgelerde oturan Belçikalılar araçlarına akaryakıtlarını Fransa'dan alarak tasarruf ediyordu. Bazı Belçikalılar daha fazla tasarruf etmek için araçlarının deposunu doldurduktan sonra yanlarında götürdükleri bidonları da dolduruyordu.

Bu dönemde Belçika'daki istasyonlar yakıt satamamaktan şikayet ediyordu. Şimdi ise Belçika'daki istasyonlar daha pahalı olmasına rağmen Fransız sürücülerin akınına uğruyor. Özellikle Belçika'nın Fransa sınırına yakın bölgesindeki istasyonlarda satışların yüzde 20 oranında artış gösterdiği belirtiliyor.

RAFİNERİ ÇALIŞANLARI YÜZDE 10 ZAM İSTİYOR

Ülkenin en büyük işçi sendikasının çağrısıyla Fransa'da rafineri çalışanları maaşlarda yüzde 10 artış talebiyle greve gitmişti. Grevden ülkedeki çoğu rafineri olumsuz etkilenmişti. Grevlerin yayılması üzerine ülkede benzin istasyonlarının önemli bir kısmında akaryakıt sıkıntısı başlamıştı. Birçok yerde uzun benzin kuyrukları oluşmuş, bazı bölgelerde akaryakıt satışına litre sınırı getirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN