Fransa'da kültürel normalleşmede ilk adım tarihi belli oldu

Fransa'da kültürel normalleşmede ilk adım tarihi belli oldu

Fransa, normalleşme adımları kapsamında kültür mekanlarını 19 Mayıs'ta açmaya hazırlanıyor. Açıkhava festivalleri ise 1 Temmuz'dan itibaren yapılacak.

Fransa’da kültür mekânları 19 Mayıs’ta kademeli olarak yeniden açılacak. Sinema, tiyatro ve kapalı konser salonları bu tarihte açılırken, açıkhava festivalleri 1 Temmuz’dan itibaren yapılabilecek.

Kültür Servisi'nin haberine göre, sinemalar ve tiyatrolar kapasitelerinin yüzde 35’iyle ve 800 seyirci sayısı sınırıyla hizmet vermeye başlayacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Kültür Bakanı Roselyne Bachelot, sinemaları desteklemek için geçici bir takvimin uygulamaya konulacağını söyledi. Bachelot, “Kendimizi 150 civarında Fransız filmi, 250 yabancı filmin olduğu bir programla karşı karşıya bulacağız. Bu gerçek bir meydan okuma” dedi.

Plana göre 8 Haziran’a kadar olan ilk dönemde müzeler ve sanat merkezleri ziyaretçi kısıtlamasıyla açılırken, 9-30 Haziran tarihleri ​​arasında kısıtlamalar gevşetilecek. 1 Temmuz’da ise tüm kültür mekânları üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması amaçlanıyor.

Kültür Bakanı Roselyne Bachelot, açıkhava festivallerinin ise, 1 Temmuz’dan itibaren kişi başına 4 metrekarelik alan ölçüsüne uygun olarak ve valinin belirleyeceği bir sınır dâhilinde yapılabileceğini duyurdu.

AFP’e konuşan Güncel Müzik Sendikası (SMA) başkanı Aurélie Hannedouche, belirsizliklerin endişe yarattığını söyledi. Hannedouche,“1000 kişilik, 4 bin metrekarelik bir araziden bahsediyorsak, bu düşünülebilir, insanların iç içe olmasını önleyecek yeterince büyük alanlar var. Ancak kişi başına 4 metrekarelik bir kareden bahsediyorsak, bu yapılamaz. Çünkü kimse böyle bir deneyimi yaşamak istemez. İnsanlar çiftler veya arkadaş grupları halinde geliyorlar ve konseri birlikte izlemeyi isteyeceklerdir” dedi.

Öte yandan Eurockéennes veya Hellfest gibi büyük müzik festivalleri, sağlık kısıtlamaları nedeniyle çoktan iptal edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN