Fransa'da pil geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı

Fransa'da pil geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı

Fransa'nın güneyindeki bir pil geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı. Yaklaşık 900 ton lityum pilin yandığı ve tesisin üzerinde kalın siyah bir dumanın yayıldığı belirtildi. Cumartesi günü çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yerel Meclis Üyesi Pascal Mazet yaptığı açıklamada Cumartesi günü Toulouse'un kuzeyindeki Viviez'de Fransız geri dönüşüm grubu SNAM'a ait bir depoda yangın çıktığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, yetkililer dün yaptığı açıklamada Fransa'nın güneyindeki bir pil geri dönüşüm tesisinde yaklaşık 900 ton lityum pilin yandığı ve tesisin üzerinde kalın siyah bir dumanın yayıldığını belirtti.

BÖLGE HALKI İÇİN TEHLİKELİ BİR DURUM YOK

Lityum piller, telefonlardan elektrikli arabalara kadar elektrikli cihazlarda hayati önem taşıyor, ancak depoladıkları enerjiyle birleştiğinde ve ısıya maruz kaldıklarında alev almaya karşı savunmasız hale getirebilen yanıcı maddeler içeriyor; bu pillerin yakılmasının yayabileceği toksik maddeler göz önüne alındığında potansiyel bir tehlike.

fransa2.jpg

Fransız medyası Viviez sahasında yoğun duman olduğunu gösterdi ve Le Monde gazetesi 70 kadar itfaiyecinin yangını kontrol altına almak için mücadele ettiğini bildirdi.

Viviez'in de aralarında bulunduğu Aveyron vilayetindeki yerel yetkili Charles Giusti, BFM televizyonunda yakınlarda yaşayan insanlar için herhangi bir tehlike olmadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN