Fransa'yı sarsan cinayetin davasında karar: 6 gence hapis cezası

Fransa'yı sarsan cinayetin davasında karar: 6 gence hapis cezası

Fransa'da 2020 yılında tarih öğretmeni Samuel Paty, derste öğrencilere Hz. Muhammed'in karikatürünü gösterdiği için Abdullah A. tarafından öldürülmüştü. Samuel Paty'nin davasında yargılanan 6 genç hakkında mahkumiyet kararı verildi.

Fransa'da 2020 yılında tarih öğretmeni Samuel Paty, ifade özgürlüğü dersinde Hz. Muhammed'in karikatürünü göstermiş ve bu olay nedeniyle Rusya doğumlu Çeçen kökenli Abdullah A. tarafından öldürülmüştü. 18 yaşında saldırgan ise olaydan kısa bir süre polis tarafından vurularak hayatını kaybetmişti.

Reuters'ta yer alan bilgilere göre, Samuel Paty'nin ölümüyle ilgili süren davada yargılanan 6 genç hakkında karara varıldı.

İfadelerinde öğretmenin öldürüleceğini bilmediklerini söyleyen gençlerin, kısa süreli ya da ertelenmiş hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. En ağır ceza, 6 ay hapis cezasına çarptırılan bir gence verildi.

Asılsız suçlama ve iftira niteliğinde yorum yapmaktan suçlu bulunan diğer bir gence ise 18 ay ertelenmiş hapis cezası verildi ve 2 yıl denetimli serbestlik tedbiri uygulandı.

Paty'nin kız kardeşi Mickaelle'nin avukatı Louis Cailliez, gazetecilere müvekkilinin 'mahkumiyetin tamamından memnun' olduğunu, ancak cezalardan pek memnun olmadığını ve 'fazla hoşgörülü' bulduğunu söyledi.

Paty'nin öldürülmesiyle ilgili olarak bu sefer yetişkinlerin de dahil olduğu bir başka duruşmanın ise gelecek yılın sonunda yapılması planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN