Gazze'de geçici ateşkesin son saatleri: İsrail 30 Filistinliyi serbest bıraktı

Gazze'de geçici ateşkesin son saatleri: İsrail 30 Filistinliyi serbest bıraktı

İsrail ve Hamas arasında başlayan 'insani yardım' anlaşmasında Gazze'de insani aranın 2 gün daha uzatılmasına karar verildi. Gazze'de geçici ateşkesin 6. gününde Hamas, 14 rehineyi daha serbest bıraktı. İsrail ise 16'sı çocuk, 14'ü kadın olmak üzere toplam 30 Filistinliyi serbest bıraktı.

İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'da başlayan 4 günlük insani aranın sona ermesine saatler kala 2 gün daha uzatılması kararı verilmişti. Gazze'de geçici ateşkesin son saatlerine girilirken Hamas, 14 rehineyi daha serbest bıraktı. İsrailli esirler Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim edildi.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Kızılhaç yetkilileri, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın elindeki 10 İsrailli kadın ve çocuk esirin yanı sıra 4 Tayland vatandaşının konvoylarına teslim edildiğini bildirdi.

8220325.jpg

HAMAS 2 RUS VATANDAŞINI DA SERBEST BIRAKMIŞTI

Hamas geçtiğimiz saatlerde Rus vatandaşlığı bulunan 2 İsrailliyi serbest bırakmıştı. Kadın rehineler, Kızılhaç tarafından İsrail'e ulaştırıldı.

8220322.jpg

Hamas, söz konusu 2 kişiyi Moskova'dan gelen talep üzerine bıraktıklarını açıkladı.

30 FİLİSTİNLİ SERBEST

İsrail de buna karşılık 16'sı çocuk, 14'ü kadın olmak üzere toplam 30 Filistinli rehineyi serbest bıraktı.

HAMAS: SALDIRI SONA ERMEDEN VE ABLUKA KALKMADAN ASKER ESİRLER DEĞİŞİMİ OLMAYACAK

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durmadan ve abluka kaldırılmadan İsrailli esir askerlerin değişiminden söz edilmeyeceğini söyledi.

Hamdan, Lübnan Hizbullahı'na yakınlığıyla bilinen El-Meyadin televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "insani ara"nın uzatılmasına yönelik çabaların henüz olgunlaşmadığını ve uzatılması için bugüne kadar kendilerine sunulanları incelemeye değer bulmadıklarını ifade etti.

"Gazze'ye yönelik saldırganlık bitmeden ve abluka sonlandırılmadan İsrailli esir askerlerin değişiminden söz edilemez." sözlerine yer veren Hamdan, direnişin "insani ara"nın sona ermesinden sonra her türlü olasılığa kendisini hazırladığını vurguladı.

Hamdan, "Ateşkes bizim için yeterli değil. Aksine işgal güçlerinin Gazze'den çekilmesi ve saldırıların sona ermesi gerekiyor." dedi.

Hamas ve İsrail arasında Gazze Şeridinde çatışmalara verilen "insani aranın" uzatılması için arabulucularla müzakereler devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN