Gerilim artıyor! Rusya'dan kıtalararası balistik füze denemesi

Gerilim artıyor! Rusya'dan kıtalararası balistik füze denemesi

Ukrayna ile savaş nedeniyle batıyla arasındaki gerilim artan Rusya, geçtiğimiz günlerde Beyaz Deniz'den balistik füze fırlattı. Kıtalar arası gerçekleştirilen füze denemesi "nükleer savaş" riskini yeniden gündeme getirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, kıtalar arası yeni balistik füze denemesi yapıldığını açıkladı. Bulava balistik füzesinin İmparator 3. Aleksandır nükleer denizaltısından fırlatıldığı aktarıldı.

BİNLERCE KİLOMETRE MESAFEDEKİ HEDEF VURULDU

Sözcü'nün haberine göre, Rusya’nın kuzeyindeki Beyaz Deniz’den fırlatılan füzenin binlerce kilometre mesafedeki Kamçatka’da hedefi vurduğu kaydedildi.

NÜKLEER GERİLİMİ ARTIYOR

Deneme, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkesinin Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Antlaşması (CTBT) onayını iptal etmesinin ardından geldi. ABD ve AB, Rusya’nın bu kararına tepki göstermiş ve bunun “nükleer riski ve gerilimi” artıracağını ifade etmişti.

Ukrayna’da savaşın patlak vermesiyle Rusya ve Batı arasında gerilim artarken Moskova son dönemde nükleer denemelerini hızlandırdı. Putin, “yenilmez” olarak nitelediği Sarmat nükleer füzelerinin savaş konumuna getirilmesi emri vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN