Gram altın biriktirenler dikkat! Ünlü ekonomistler 5 Aralık'tan sonra altın fiyatlarının akıbetini açıkladı!

Gram altın biriktirenler dikkat! Ünlü ekonomistler 5 Aralık'tan sonra altın fiyatlarının akıbetini açıkladı!

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar hız kesmeden devam ediyor! Gram altın biriktirenler dikkat! Ünlü ekonomistler 5 Aralık'tan sonra altın fiyatlarının akıbetini açıkladı! 2024 altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? İşte detaylar...

Altın fiyatları, son dönemde yaşanan İsrail-Filistin çatışmasının etkisiyle güvenli liman talebinin artmasıyla rekor seviyeye ulaştı. Analistler bu yükselişin devam edeceğine ilişkin görüşlerini paylaştı.

ALTIN TARİHİ ZİRVESİNE ULAŞTI

2024-altin-fiyatlari-ne-olur.webp

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın para politikasını sıkılaştırmaya yönelik beklentileri artırmasının ardından faiz indirimi beklentilerinden destek alarak tarihi zirve olan 2,148 dolara çıktı. Ancak, bu rekor seviyenin ardından kazançların bir kısmını geri vererek saat 09.42 itibarıyla yüzde 0,55 primle 2 bin 83 dolardan işlem görüyor.

2024 ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

2024-altin-fiyatlari-ne-olur-2.webp

Analistler, jeopolitik belirsizlik, zayıflayan ABD doları ve olası faiz indirimleri, altın fiyatlarının 2024'e kadar 2 bin doları aşabileceği tahminlerini güçlendirdiğini belirtti.

UOB Küresel Ekonomi ve Piyasalar Araştırma Başkanı Heng Koon How, yıl boyu ABD dolarında ve faiz oranlarında beklenen gerilemenin altın için olumlu bir temel oluşturduğunu belirterek, 2024 yılı sonuna kadar altın fiyatlarının 2,200 dolara kadar çıkabileceğini tahmin ediyor.

Değerli metaller firması MKS PAMP'ın metal stratejisi başkanı Nicky Shiels ise altın fiyatlarının 2,100 doların üzerine çıkmasının ardından 2,200 doların görünür olduğunu ifade etti.

TD Securities emtia stratejileri başkanı Bart Melek, güçlü merkez bankası alımlarının altın fiyatlarını destekleyeceğini belirterek, 2024'ün ikinci çeyreğinde altın fiyatlarının ortalama 2,100 dolar olmasını beklediğini söyledi.

Dünya Altın Konseyi'nin anketine göre, tüm merkez bankalarının yüzde 24'ü önümüzdeki 12 ay içinde altın rezervlerini artırmayı planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN