Green Card başvuru tarihleri belli oldu mu 2022? Amerika Green Card (Yeşil Kart) başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru takvimi

Green Card başvuru tarihleri belli oldu mu 2022? Amerika Green Card (Yeşil Kart) başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru takvimi

ABD'de süresiz yaşama ve çalışma hakkı veren Green Card (Yeşil Kart) başvuruları ekim ayında başlıyor. Dünyadan her yıl 100 bin kişi Green Card ile ABD'ye yerleşiyor. Green Card başvuruları ücretsiz olarak dvprogram.state.gov internet sitesinden yapılıyor. İşte, Green Card (Yeşil Kart) başvuru şartları...

Amerika Green Card (Yeşil Kart) başvuru formu henüz yayınlanmadı. Önümüzdeki günlerde erişime açılacak başvuru sayfasına 18 yaşından büyük, eğitim gerektiren bir alanda 2 yıl aralıksız çalışmış herkes başvurabiliyor. Green Card başvurusu için İngilizce bilme şartı aranmıyor.

ABD GREEN CARD (YEŞİL KART) BAŞVURU TAKVİMİ

5 Ekim 2022 / Green Card çekiliş başvurusu

8 Kasım 2022 / Green Card çekiliş başvuru bitişi

6 Mayıs 2023 / Green Card çekiliş sonuçlarının açıklanması

1 Ekim 2023 / Green Card çekilişi kazananların mülakatlarının başlangıcı

30 Eylül 2024 / Green Card çekilişi kazananların mülakatlarının bitişi (Kazanıp bu tarihe kadar vize almazsanız şansınızı kaybedersiniz)

ABD GREEN CARD (YEŞİL KART) PASAPORT ZORUNLU MU?

Bu yıl pasaport şartı kaldırıldı. Amerika Green Card (Yeşil Kart) için pasaporta ihtiyacınız yok.

ABD GREEN CARD (YEŞİL KART) BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Amerika Green Card (Yeşil Kart) başvuruları sadece dvprogram.state.gov resmi web sitesinde alınıyor. Bunun haricinde başka bir yerden Green Card başvurusu yapılmıyor.

Başvuru yaptıktan sonra verilecek onay numarasını (confirmation number) mutlaka saklayın.

ABD GREEN CARD (YEŞİL KART) BAŞVURUSU ÜCRETLİ Mİ, ÜCRETSİZ Mİ?

Amerika Green Card (Yeşil Kart) başvurusu tamamen ücretsiz yapılıyor. Green Card başvurusu için veya başvuruda öne geçirmek için ücret isteyenlere asla itibar etmeyin. ABD'de süresiz yaşama ve çalışma hakkı veren Green Card (Yeşil Kart) başvurusu ücretsizdir, para istenmiyor.

ABD GREEN CARD (YEŞİL KART) BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Amerikan hükümeti her yıl Green Card çekilişine katılım için uygun ülkeler listesi açıklıyor. Türkiye, şimdilik uygun ülkeler arasında yer alıyor.

* Green Card başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmak şart ya da son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmayı belgelemek gerekiyor.

* Başvurmak için 18 yaşın üstünde olma şartı aranıyor.

* Başvuruların mutlaka resmi web sayfası üzerinden yapılması gerekiyor. Posta veya elden başvuru kesinlikle kabul edilmiyor.

* Başvuru için istenilen fotoğraf verilen ölçülerle birebir uyumlu olmalı. Fotoğraf yüzünden pek çok aday elenebiliyor.

* Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarasını iyi saklamak gerekiyor. Bu numarayı tekrar isteme şansınız bulunmuyor.

* Başvurmak için belli bir maddi güce sahip olmak gerekmiyor.

* Başvurmak için İngilizce yeterliliği istenmiyor.

* Evli çiftlerin başvurusu şanslarını ikiye katlayabiliyor, çünkü kazanan kişinin otomatik olarak eşi ve çocukları da Green Card sahibi oluyor.

ABD GREEN CARD (YEŞİL KART) KİMLERE VERİLİR?

Green Card almak isteyen kişi mutlaka 18 yaşından büyük olmalıdır. Ayrıca Green Card en az lise mezunu olan kişilere verilir. Lise öğrencisi olmayan kişilerde son 5 yıl içinde uzmanlık ve ya eğitim gerektiren bir alanda da mutlaka 2 yıl aralıksız olarak çalışan kişiler Green Card alabilirler.

Green Card almak için İngilizce bilme şartı aranmaz. İnternet üzerinden başvuru yapan ve başvuruları kabul edilen kişiler Green Card alabilirler. Bunun yanı sıra evli olan kişiler de Green Card'a aynı anda başvurabilirler. Çünkü bu şekilde evli çiftlerin de Green Card alma şansı artacaktır.

GREEN CARD NEDİR?

Green Card, veya resmi ismiyle Daimi İkametgah Kartı (İngilizce: Permanent Resident Card), Birleşik Devletler Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası uyarınca Birleşik Devletler'de kalıcı ikamet ve çalışma hakkını sağlayan ve bu hakkın verildiğine delil olması için verilen bir belgedir.

Yeşil Karta sahip kişiler, 'Yasal Daimi İkamet sahibi' (Lawful Permanent Residents, LPR) veya 'Yeşil Kart sahibi' olarak bilinir. Her yasal kalıcı oturma iznine sahip göçmene hükûmet tarafından Daimî İkamet Kart'ı verilir, ancak yeşilimsi renginden dolayı bu karta 'Yeşil Kart' da denir ve bu isim daha popülerdir.

ABD'DE KAÇ KİŞİ GREEN CARD (YEŞİL KART) SAHİBİ?

Birleşik Devletler'e yerleşim hakkı kazanmış yaklaşık 13,2 milyon Yeşil Kart sahibinin olduğu ve bunların arasından yaklaşık 8,9 milyon kişinin ABD vatandaşlığına geçtiği tahmin ediliyor.

Ayrıca ABD Ordusu'nda hizmet veren 65 bin personel Yeşil Kart sahibi.

AMERİKA GREEN CARD BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN