Gürcistan Ukrayna'dan Rusya'ya giden patlayıcı kargoyu ele geçirdi

Gürcistan Ukrayna'dan Rusya'ya giden patlayıcı kargoyu ele geçirdi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürerken Gürcistan'da Rusya'ya gidecek olan bir patlayıcı kargo fark edildi. Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Odessa limanından Rusya'nın Voronej şehrine giden gizli bir patlayıcı sevkiyatı ele geçirdiğini söyledi.

Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Odessa limanından Rusya'nın Voronej şehrine giden gizli bir patlayıcı sevkiyatı ele geçirdiğini söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre Gürcistan'ın iç güvenlik teşkilatı, patlayıcıların Ocak ayında Romanya, Bulgaristan ve Türkiye üzerinden Ukrayna'dan kara yoluyla Gürcistan'a giren araba aküsü kargosunda saklandığını ve Rusya sınırında ele geçirildiğini söyledi.

Açıklamada, patlayıcı kargonun Ukrayna'ya ait bir minivanla Gürcistan'a ulaştığı ve Ukrayna sınırından yaklaşık 180 kilometre uzakta bir Rus şehri olan Voronej'e taşınacağı belirtildi.

Rus müfettişler, 2022 yılında Kırım Köprüsü'ne ağır hasar veren saldırıda kullanılan bir kamyon dolusu patlayıcının benzer bir rota üzerinden Ukrayna'dan Rusya'ya girdiğini söyledi. Rus hedeflerine yönelik bir dizi saldırının sorumluluğunu üstlenen Ukrayna'nın SBU güvenlik servisi henüz olayla ilgili yanıt vermedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN