Hacker grubu siber saldırıyı yapma nedenlerini duyurdu: ChatGPT’nin çökmesinin altından ‘Filistin’ çıktı

Hacker grubu siber saldırıyı yapma nedenlerini duyurdu: ChatGPT’nin çökmesinin altından ‘Filistin’ çıktı

Birçok kişinin ve şirketin vazgeçilmezi haline gelen yapay zeka robotu ChatGPT’de son günlerde erişim sorunu yaşanırken, hacker grubu Anonymous Sudan, şirket tarafından bildirilen siber saldırıyı üstlendi. Yapılan açıklamada, saldırıya neden olarak yapay zekanın Filistinlilere karşı kullanılması ve şirketin İsrail’e yakınlığı gösterildi.

Son yıllarda gündemden düşmeyen yapay zekanın öncü araçlarından OpenAI’nin geliştirdiği ChatGPT'de erişim sorunları meydana gelirken, şirket CEO’su Sam Altman, siber saldırıya uğradıklarını bildirdi. Saldırıyı hacker grubu Anonymous Sudan üstlenerek İsrail’in Filistin’deki katliamında yapay zekayı kullanmasını sebep gösterdi.

8093077-1
İsrail Gazze'yi bombalıyor

ERİŞİM SORUNLARI DEVAM ETTİ

OpenAI CEO'su Sam Altman, ilk başta bu sorunun nedeni olarak platformun yeni özelliklerini göstermişti. Firmanın ilk geliştirici konferansında tanıtılan özelliklere beklentilerinden çok talep olduğunu söyleyen Altman, daha sonra bu sorunun giderildiğini duyurmuştu.

Açıklamanın ardından da zaman zaman kullanıcılar ChatGPT'ye erişimde zorluklar yaşadı. Daha sonra firma, açıklamasını güncelleyerek "DDoS saldırısını yansıtan anormal trafik örüntüsünden kaynaklı olarak" erişim sorunları yaşandığını belirtti.

‘CHATGPT’NİN FİLİSTİN’E KARŞI ÖNYARGISI VAR’

Telegram’dan açıklama yayınlayan Anonymous Sudan, OpenAI ve ChatGPT'nin hedeflenmesine ilişkin nedenlerini sıraladı. Açıklamada, “Yapay zeka artık silah geliştirmede ve Mossad gibi istihbarat teşkilatları tarafından kullanılıyor ve İsrail de Filistinlilere daha fazla baskı yapmak için yapay zekayı kullanıyor” denildi.

8095017-2

Hacker grubu ayrıca, “ChatGPT'nin Twitter'da ifşa edildiği gibi İsrail'e ve Filistin'e karşı genel bir önyargısı var, genel olarak aracın bazı konulara karşı büyük bir önyargısı var ve düzeltilmesi gerekiyor” diye ekleyerek Amerikan şirketlerini hedeflediklerini bildirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN