Haitili çete liderinden soykırım uyarısı

Haitili çete liderinden soykırım uyarısı

Haiti'de çeteler ve hükümet arasındaki çatışmalar devam ediyor. Haitili çete lideri Jimmy Cherizier ülkenin Başbakanı Ariel Henry istifa etmedikçe başkent Port-au-Prince'i saran kaosun iç savaşa ve 'soykırıma' yol açacağı konusunda uyardı. Yaptığı açıklamada, "Ariel Henry istifa etmezse, uluslararası toplum onu ​​desteklemeye devam ederse, doğrudan soykırıma yol açacak bir iç savaşa doğru gidiyoruz" dedi.

Haitili çete lideri Jimmy Cherizier ülkenin Başbakanı Ariel Henry istifa etmedikçe başkent Port-au-Prince'i saran kaosun iç savaşa ve 'soykırıma' yol açacağı konusunda uyardı.

İnsan hakları ihlalleri nedeniyle BM yaptırımları altında olan eski polis memuru Cherizier başkentteki gazetecilere, "Ariel Henry istifa etmezse, uluslararası toplum onu ​​desteklemeye devam ederse, doğrudan soykırıma yol açacak bir iç savaşa doğru gidiyoruz" dedi.

46 yaşındaki çete lideri, "Haiti hepimiz için ya cennete ya da cehenneme dönüşecek. Büyük otellerde yaşayan küçük bir grup zenginin, işçi sınıfı mahallelerinde yaşayan insanların kaderini belirlemesi söz konusu olamaz" ifadesini kullandı.

HAVAALANINDA UÇUŞLAR DURDURULDU

Şiddetin pençesindeki Karayip ülkesinde kriz tırmanırken, Haiti'nin başkentindeki Toussaint Louverture Uluslararası Havaalanı'nda silah sesleri nedeniyle bazı uçuşlar durduruldu.

Dominik haber grubu CDN'e göre Henry'nin komşu Dominik Cumhuriyeti'ne girişi reddedildi.

2021'de Başkan Jovenel Moise'a düzenlenen suikasttan bu yana iktidarda olan Henry, Şubat ayında istifa edecekti ancak bunun yerine yeni seçimler yapılana kadar muhalefetle bir güç paylaşımı anlaşması yapmayı kabul etti.

Haitili yetkililer aylardır aşırı yük altındaki güvenlik güçlerine yardım etmek için uluslararası yardım talebinde bulunuyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN